Ploieşti: A început goana după un loc la grădiniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grădiniţele au început să facă înscrieri-imagine arhivă
Grădiniţele au început să facă înscrieri-imagine arhivă

În total, în Ploieşti sunt disponibile 203 grupe formate din aproximativ 20 de preşcolari la cele 42 de unităţi care funcţionează pe raza municipiului

Citeşte şi:
Constanţa: Au început înscrierile pentru viitorul an şcolar

Încă din primele zile ale anului, părinţii au luat cu asalt grădiniţele din Ploieşti pentru a fi siguri că vor prinde un loc pentru copiii lor în anul şcolar 2010-2011.

„Mi-am înscris deja copilul la grădiniţă pentru că mi-a fost teamă că dacă mai aştept nu voi mai găsi locuri, mai ales că ştiu că există o problemă cu locurile la grupa mică.

Aşa că mi-am pregătit dosarul şi l-am şi depuns la grădiniţa cea mai apropiată de zona în care locuim", spune un tătic, Cristian Matei.

Unele dintre unităţile de învăţământ preşcolar au încheiat deja înscrierile, altele însă dispun încă de locuri pentru cei interesaţi, data limită pentru preluarea dosarelor fiind luna aprilie a acestui an.

 

 

Preferinţele părinţilor

Cele mai solicitate locuri sunt cele la grădiniţele cu program prelungit, situate în zonele centrale ale oraşului, din cauză că reprezintă o variantă avanjatoasă pentru părinţii care sunt angajaţi.

Mai nou, însă, mulţi părinţi se orientează şi spre grădiniţele care implementează sisteme noi de învăţământ.

„Grădiniţa noastră are, pe lângă programele tradiţionale şi programe step-by-step, de care în ultima vreme părinţii sunt foarte interesaţi. Acest tip de învăţământ presupune ca grupuri de copii din aceeaşi grupă, formate din 5,6 preşcolari, să lucreze, prin rotaţie, mai multe teme.

Dacă activitatea tradiţională este dirijată şi toată grupa trebuie să facă un singur lucru într-o zi de curs, la step-by-step copiii desfăşoară aceste activităţi pe grupuri mici, având mai multă libertate", explică educatoare Georgeta Dascălu, din cadrul Grădiniţei numărul 17.

Aici, înscrierile au început pe 3 ianuarie şi până în prezent s-au înscris deja 40 de copii, preferate fiind grupele care urmează acest sistem educaţional nou.

5.000 de preşcolari

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Şcolar Prahova, în Ploieşti vor funcţiona din toamnă grupe noi la toate cele 42 de grădiniţe din municipiu.

În aceste unităţi vor exista în următorul an şcolar 42 de grupe de preşcolari.

În urma estimărilor realizate de conducerile grădiniţelor, un număr de aproximativ 5.000 de copii vor fi înscriţi la grupele mici în acest an.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite