Constanţa: Au început înscrierile pentru viitorul an şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de clasa întâi aşteaptă cu nerăbdare începerea anului şcolar
Elevii de clasa întâi aşteaptă cu nerăbdare începerea anului şcolar

Mai multe şcoli din Constanţa şi-au deschis deja porţile pentru viitorii şcolari. Părinţii vor să îşi înscrie copiii în clasa întâi într-o şcoală bună, dar şi la o învăţătoare dedicată muncii la catedră.

Părinţii aleargă dintr-o şcoală la alta, ca să se intereseze de prestigiul fiecărei unităţi şcolare. Mai mult, cei care au preferinţe în ceea ce priveşte învăţatoarea de la clasă, trebuie să se grăbească. Nu de alta, dar în continuare totul funcţionează după regula primul venit, primul servit.

6.800 de locuri în clasa întăi

„La nivelul Inspectoratului Şcolar al Judeţului (ISJ) Constanţa au fost stabilite pentru anul şcolar 2010 – 2011 un număr de 6.800 de locuri în clasa întâi. Fiecare unitate de învăţământ stabileşte când începe înscrierea, ce criterii de departajare are în cazul în care are mai multe cereri decât locuri şi care este conţinutul dosarului“, a spus Cristina Ivan, purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa.

Locuri ocupate la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica“

În ceea ce priveşte criteriile de selecţie, doar unii respectă ordinea. Altii ţin cont de zona în care locuieşte copilul, dar şi de fraţii mai mari care învaţă în aceeaşi şcoala. Directorii au la dispozitie în general câte trei - patru clase pentru novici, dar spun că în cazul în care primesc foarte multe cereri, sunt dispuşi să le suplimenteze.
La Şcoala cu clasele I – VIII „Gheorghe Ţiţeica“ din Constanţa locurile au fost deja ocupate. Peste 100 de părinţi au depus dosarul de înscriere, din 18 ianuarie şi până în prezent. „Avem cinci clase întâi pentru anul şcolar viitor, cu cinci cadre didactice titulare. Vor fi 27 de elevi pe clasă, dar dacă vom mai avea cereri, vom face repartiţia prin tragere la sorţi, în luna iunie“, a explicat Aneta Dragnea, direcorul unităţii de învăţământ.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite