Un avion utilitar AN - 2 a aterizat forțat pe un câmp din Prahova UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă, aerogetic.ro
Foto arhivă, aerogetic.ro

Accidentul s-a petrecut în apropierea aerodromului din comuna prahoveană Șirna, unde avionul, o aeronavă de tip AN-2, aparținând firmei Aerogetic, a făcut manevre bruște de aterizare din cauza terenului accidentat.

UPDATE ORA 12.25

Un echipaj de pompieri din cadrul ISU Urlați a mers la locul incidentului pentru asigurarea zonei. Existau informații că rezervorul avionului a fost spart. „Din fericire, nu a fost nevoie de intervenția pompierilor și nici nu a existat risc de explozie. Cele două persoane din avion sunt în stare foarte bună“, ne-a spus Marina Dinu, purtător de cuvânt al ISU Prahova.

UPDATE ORA 11.30

„În timpul zborului, indicatorii de la bord au arătat temperaturi care impuneau aterizarea. Am procedat în consecință, însă, din cauza terenului extrem de accidentat, aterizarea nu a fost una standard, iar avionul a făcut mișcări bruște“, ne-a spus Daniel Preda, reprezentant al firmei Aerogetic din Târgoviște, și unul dintre cei doi piloți care se aflau în avion în momentul incidentului.

Avionul este ușor avariat, dar niciuna dintre persoanele implicate nu a fost rănită.

Avionul utilitar AN -2 fusese închiriat de Direcția Silvică Prahova pentru ierbicidatul câmpurilor.

UPDATE ORA 10.45

Avionul decolase de pe aerodromul Șirna, cu misiunea de a împrăștia ierbicide. Aterizarea forțată s-a produs într-o localitate din apropiere, satul prahovean Ciupelnița.

ORA 10.30

„A fost o aterizare forțată a unui avion de tip AN 2. Pilotul se pregătea pentru executarea unei misiuni de stropire şi de tratamente aviochimice. A fost o aterizare forțată din cauza terenului. Nimeni nu a pățit nimic", ne-a spus Daniel Preda, persoana de contact din cadrul SC AERO GETIC SRL, firma căreia îi aparține avionul.

Anul trecut, în iulie, doi oameni au murit într-un accident avatic la Șirna.

Atunci, pilotul Mircea Toader, de 58 de ani, a murit pe loc, iar copilotul Victor Huci, la câteva zile după, ca urmare a arsurilor de pe corp. Aparatul, unul ultraușor de tip F99 Rambo, efectua un zbor de probă.

Citiți aici despre accidentul aviatic din iulie 2011

Vom reveni cu amănunte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite