Petre Ion Costache, primarul din Bănești, a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Petre Costache (foto Alex Policală)
Ion Petre Costache (foto Alex Policală)

Procesul edilului Petre Ion Costache se judecă la Curtea de Apel Ploieşti, iar la primul termen, atât primarul cât și alți trei inculpați au aflat că și următoarele înfățișări le vor face tot în calitate de arestați preventiv.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a primarului pentru infracțiunile de conflict de interese, trafic de influenţă şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave.

Edilul este în arest preventiv încă de la sfârşitul lunii martie.

CITIȚI ȘI:

Cum mințea locuitorii din Bănești primarul Petre Ion Costache

Soția edilului arestat din Bănești, candidată la primăria comunei FOTO

Procurorii Curții de Apel Ploiești au stabilit că primarul a acordat unei firme administrate de ginerele său contracte pentru achiziţii bunuri şi servicii din bani publici. Este vorba despre două astfel de contracte, unul încheiat în anul 2007, celălalt în anul 2009.

De asemenea, anchetatorii îl acuză pe primarul din Băneşti că a primit 5.000 de lei pentru a interveni pe lângă un agent de poliţie din comună şi a-l determina pe acesta să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu într-un doar privind furtul unei conducte de către mai multe persoane inculpate în dosarul în care primarul a fost trimis în judecată.

De asemenea, procurorii susţin că primarul i-a ajutat pe ceilalţi inculpaţi să sustragă o conductă care aparţine OMV Petrom, cauzând astfel un prejudiciu în valoare de 604.000 lei.

Potrivit Mediafax, care citează surse apropiate anchetatorilor, în cursul audierilor, Petre Ion Costache şi-ar fi recunoscut faptele de care este acuzat.

Pe 18 mai, la o zi după ce judecătorii au confirmat legalitatea arestului preventiv, Ion Petre Costache a făcut recurs la această decizie.

Următorul termen în procesul de conflict de interese este programat pentru data de 6 iunie.

Între timp, Livia Ion Costache, soția edilului arestat, a devenit candidatul PDL pentru primăria Bănești.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite