Maidanezii din Ploiești ar putea lua drumul Americii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maidanezii au pus stăpânire pe oraș. Foto Adevărul Ploiești
Maidanezii au pus stăpânire pe oraș. Foto Adevărul Ploiești

Numărul mare de câini comunitari din Ploiești determină noua administrație să ia în considerare reluarea parteneriatelor cu fundații internaționale și transportul maidanezilor în Occident, unde să fie adoptați ca animale de companie.

Sute de câini comunitari ar putea ajunge în SUA, un vis irealizabil pentru majoritatea ploieștenilor.

Viceprimarul Raul Petrescu consideră greșită strategia fostei conduceri a Adăpostului de Câini de la Bucov de a sista legăturile cu fundații internaționale care se ocupă de adopțiile de câini în spațiul european.

„Vrem să fixăm parteneriate cu fundații de profil din străinătate, pentru reluarea adopțiilor internaționale. Ploieștenii nu sunt foarte interesanți să adopte câini. Am discutat cu o fundație americană și vrem să reluăm legăturile mai vechi și cu Fundația Vier Pfoten, din Germania", a spus viceprimarul.

Parteneriatele vor asigura un flux de adopții internaționale, dar și sterilizarea gratuită a câinilor adunați de pe străzile din Ploiești.

În anii trecuți, sute de câini din Ploiești au luat drumul Germaniei, însă iubitorii de patrupede nu au considerat acțiunea ca o soluție bună, pentru că nu poate nimeni să verifice soarta câinilor transportați în străinătate.

Cele 600 de locuri din adăpostul de la Bucov sunt ocupate până aproape de limită, astfel că, în această perioadă, câinii sunt strânși de pe străzi numai în baza unei sesizări.

Recent, maidanezii din Ploiești au omorât singurul cangur de la Zoo Bucov, după ce au pătruns prin gardul grădinii și au atacat animalul în țarcul în care acesta era închis.

Cangurul de la Zoo Ploiești a fost mâncat de câinii maidanezi!

Cangurul omorât de câini are și un preț. Amendă de 100.000 de lei de la Garda de Mediu

Adăpost nou pentru câinii strânși de pe străzi

Extinderea adăpostului nu este nici ea o soluție curând realizabilă în condițiile unui litigiu pe terenurile parcului „Constantin Stere" cu primăria Bucov, care revendică amplasamentul.

În martie, fosta administrație a propus realizarea unui nou adăpost, pe o suprafaţă de 1,2 ha, în imediata apropiere a staţiei de epurare a apelor industriale şi a apelor menajere a municipiului Ploieşti. Viitorul adăpost pentru câini ar fi avut o capacitate de 2000 de exemplare.

„Ne gândim și la soluția construirii unui nou adăpost pentru câini. Căutăm terenuri și surse de finanțare", a mai spus Raul Petrescu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite