Cangurul de la Zoo Ploiești a fost mâncat de câinii maidanezi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cangur pitic. Foto carpatzoo.ro
Cangur pitic. Foto carpatzoo.ro

Singurul cangur aflat în Grădina Zoologică de la Bucov, de la marginea Ploieștiului, a fost devorat azi-noapte de maidanezi. Îngrijitorii au găsit dimineață bucăți sângerânde din animal și mai mulți câini în jurul leșului.

Cangurul din specia Benedict, de talie mică, în vârstă de doi ani, nu a putut face față atacului maidanezilor. În timpul nopții, la Zoo Bucov nu există pază decât sporadic, din cauza lipsei de personal.

Îngrijitorii au găsit marți dimineață resturi sângerânde din trupul animalului, și mai mulți câini de talie mare și medie, murdari de sânge, în jurul acestuia.

„Din cauza reducerii numărului de personal, în acel moment nu exista pază în zona grădinii. Avem doar patru posturi fixe care trebuie să acopere 101 hectare din parc. Câinii care au atacat cangurul sunt fie dintre cei care s-au adunat în ultima vreme pe lângă adăpostul nostru de câini, lăsați la marginea orașului de firmele care adună maidanezi, fie dintre cei lăsați de oameni prin păduricea de la Bucov. Din păcate, gardul are multe fisuri, iar câinii pot intra pe aici. Oricum, nu provin, cu siguranță, de la adăpostul nostru de la Bucov ", ne-a spus Bogdan Toader, directorul de la Zoo Bucov.

Conducerea instituției a demarat o anchetă.

În mod ciudat, și perechea acestui cangur a sfârșit tragic. Ambii au fost primiți în 2011, iar în urmă cu 5 luni, unul dintre ei a fost mușcat de șobolani, de bot, și a murit în chinuri.

În 2011, jaguarul de la Zoo Bucov a evadat și a atacat un cal. Din fericire, pe alei nu erau în acel moment vizitatori.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite