Intervenție terestră și cu elicopterul pentru izolarea focarelor din Bucegi UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul din Masivul Bucegi. Foto ISU Prahova
Incendiul din Masivul Bucegi. Foto ISU Prahova

30 de persoane au urcat marți în zona „Creasta cu Zâmbri", acolo unde focul mai arde mocnit în două focare, pentru a izola locul. Vântul bate cu putere și există riscul extinderii focului.

ORA 15.30

Autoritățile au acționat marți pe două fronturi pentru a stinge ultimele două focare ale incendiului izbucnit în urmă cu peste o săptămână pe versantul prahovean al Masivului Bucegi

Foarte de dimineață, elicopterul MAI a aruncat, în două ture, saci cu apă în focare. După terminarea zborului, 30 de persoane au urcat în zona „Creasta cu Zâmbri", acolo unde focul mai arde mocnit în două focare, pentru a izola locul, pentru că vântul bătea cu putere și exista riscul extinderii focului.

9 drujbiști de la Direcția Silvică Prahova, salvamontiști, alpiniști și jandarmi montani au urcat pe creste, au tăiat copacii din jurul focarelor și au creat o fâșie de protecție pentru izolarea zonei. Intervenția terestră va fi urmată de alte 4 zboruri de elicopter până la lăsarea serii. „Intervenția terestră a fost un success. Am reușit crearea unei fâșii cu o lungime de 70 de metri și o lățime de 3 care să izoleze focarele", ne-a spus maiorul Mihai Drăgan, adjunctul ISU Prahova.

ORA 10.55

După ce, luni, un elicopter al MAI a intervenit din aer cu saci de apă și a reușit să micșoreze incendiul de la 17 focare la două, 30 de persoane au plecat marți dimineață într-o intervenție terestră.

Vedeți aici un VIDEO cu incendiul din Bucegi

Citiți și aici mai multe despre intervențiile autorităților

9 drujbiști de la Direcția Silvică Prahova, salvamontiști, alpiniști și jandarmi montani vor urca pe crestele unde sunt cele 2 focare, vor tăia copacii din jurul focarelor și vor crea o fâșie de protecție pentru izolarea zonei, existând pericolul extinderii focului.

Iniţial, autorităţile au declarat că incendiul a izbucnit joi, însă într-un comunicat dat publicităţii duminică după-amiază reprezentanţii ISU Prahova au precizat că focul a izbucnit în data de 15 iulie şi că incendiul a fost anunţat la 112 de către conducerea Parcului Natural Bucegi în data de 21 iulie, la ora 10.40.

Flăcările au cuprins un teren de pe un fond forestier administrat de către Direcţia Silvică Prahova - Ocolul Silvic Azuga, pe teritoriul administrativ al oraşului Buşteni, pe versantul prahovean al Masivului Bucegi, între Claia Mare şi linia de telecabina Buşteni - Babele, în zona denumită "Creasta cu Zâmbri".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite