Încep lucrările la primul cămin de bătrâni de stat din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Ploieşti demarează marţi lucrările pentru realizarea primului cămin de bătrâni din oraş. Valoarea proiectului este de 3,6 milioane de lei, din care UE şi statul acoperă aproape 2,6

Administraţia ploieşteană a anunţat că va preda marţi amplasamentul către firma constructoare pentru realizarea unui cămin de bătrâni, într-o fostă cazarmă militară situată pe strada Cosminele, în cartierul Vest. Predarea amplasamentului este ultimul pas înainte de începerea efectivă a lucrărilor. Termenul de finalizare a lucrărilor este în ianuarie 2013.

Proiectul a fost depus în cadrul Polului de Dezvoltare Ploieşti - Prahova şi a primit o finanţare de 2,19 milioane de lei din partea Uniunii Europene. O sumă de 334.000 de lei va veni de la bugetul de stat, urmând ca restul, până la valoarea de 3,6 milioane, să fie acoperit din bugetul local.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a fostei cazărmi constau în reamenajarea clădirii astfel încât să fie create locuri în mod permanent  pentru un număr de 24 de utilizatori prin amenajarea a 12 camere cu câte două paturi şi băi individuale, spaţii de odihnă, recreere, spaţii tehnice şi cabinete medicale, realizarea de alei, grădini şi spaţii destinate relaxării în aer liber.  Centrul nou creat va avea dotări care să asigure servicii de asistenţă socială şi îngrijire a bătrânilor la nivelul standardelor europene, astfel încât să permită asigurarea de servicii de îngrijire şi asistenţă medicală pentru persoane vârstnice cu dizabilităţi locomotorii, a anunţat Primăria Ploieşti.

CITIŢI ŞI:

O fostă cazarmă din Ploieşti va fi transformată în cămin de bătrâni

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite