O fostă cazarmă din Ploieşti va fi transformată în cămin de bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea vrea să transforme o fostă cazarmă din Ploieşti în cămin de bătrâni, cu fonduri europene prin intermediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia - Programul Regio.

Proiectul vizează schimbarea destinaţiei unei foste cazarme de pe strada Cosminele nr. 11A, care va deveni cămin de bătrâni. „Ploieştiul avea nevoie de un cămin pentru bătrâni, deoarece nu există niciunul aici. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni. Deocamdată nu s-au stabilit criteriile de primire în cămin şi nici dacă cei selectaţi vor fi nevoiţi să plătească pentru serviciile oferite de noi", ne-a spus Brînduşa Constantin, directorul Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare din cadrul Primăriei Ploieşti.

Investiţia se ridică la peste 3.600.000 de lei. Banii vor fi folosiţi pentru recompartimentarea şi extinderea clădirii care are o vechime de peste 60 de ani şi care se află într-un stadiu avansat de degradare. Vor fi amenajate 12 camere cu câte două paturi şi băi individuale, precum şi spaţii de odihnă şi relaxare, grădini, cabinete medicale.

Locuri insuficiente

Căminul de bătrâni din Ploieşti va avea o capacitate de găzduire de 24 de persoane. Patru dintre acestea vor fi destinate persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.

Numărul bătrânilor care nu au unde locui sau pe care rudele doresc să îi lase într-un azil pentru că nu au timp sau nu vor să-i îngrijească este mult mai mare. De exemplu, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova sunt înregistrate peste 100 de cereri din partea bătrânilor care doresc internarea într-un azil, multe dintre acestea venind din partea ploieştenilor. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite