FOTO Meci de baschet inedit, în scaunul cu rotile, la Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Participanții au dat o lecție de viață pe terenul de baschet. Foto Sorin Petculescu
Participanții au dat o lecție de viață pe terenul de baschet. Foto Sorin Petculescu

Spectacol de baschet aparte la Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti! Protagonişti au fost câţiva membri ai Fundaţiei Motivation, care au organizat prima partidă demonstrativă, de acest gen, în Prahova.

Cu fotoliile rulante pregătite pentru "alergare", cu o țintă sigură - coșul de trei puncte, dar mai ales cu multă dorință de a se bucura de un pic de mișcare în aer liber, cei zece componenți ai echipelor de baschet au oferit trecătorilor o imagine aparte. Le-au arătat că "sportul oamenilor înalți" poate fi practicat și dintr-un scaun rulant.

Foto Sorin Petculescu

Click pe imagini pentru o fotogalerie de la meci

Meciul reprezintă, totodată, şi un antrenament pentru competiţiile naţionale la care vor participa prahovenii cu handicap locomotor. "Este primul meci dintr-o serie de patru pe care le vom organiza în cadrul unui proiect desfășurat de Fundația Motivation. Unii dintre ei au participat în premieră la o astfel de competiție. Au văzut la televizor sau în fotografii alte persoane practicând acest sport și, astfel, au prins și ei curaj. Noi sperăm să participăm și mai departe, dar depinde de ei, de cât de bine se vor mobilize și antrena", ne-a spus Mirela Cîrlan, coordonatorul Fundației Motivation, filiala Prahova.

Înainte de toate acțiunea a fost o plăcere pentru cei zece baschetbaliști în scaun rulant, un moment în care au ieșit din rutină, o clipă în care au uitat de problemele cu care i-a lovit viața. "Mai omorâm și noi din monotonie, ne mai mișcăm un pic, atât cât putem, ne bucurăm de primăvară. Eu am mai jucat baschet, dar acesta este primul la care participă numai colegi de-ai mei din Prahova. Este o plăcere să ne vedem într-un astfel de cadru", ne-a mărturisit Valer Costaș, unul dintre participanții la meciul de ieri. 

Premieră dublă pentru Erika

Erika Garnier a marcat o dublă premieră prin participarea la acțiunea de la Sala Sporturilor. A fost prima partidă de acest fel la care s-a înscris şi, totodată, a fost singura prezenţă feminină pe terenul de baschet. În urmă cu trei ani nu s-ar fi gândit nicio clipă că va fi membră a unei echipe de baschet în fotoliu rulant. Pe atunci alerga și făcea drumeții montane de plăcere, acum, însă se bucură de fiecare zi însorită când poate ieși pe terenul din apropierea locuinței ei și exersa câteva aruncături la coșul de acolo. Totul nu ar fi ajuns aici, dacă la începutul lui 2010 nu ar fi fost diagnosticată cu cancer medular, boală care a țintuit-o, la numai 21 de ani, într-un scaun cu rotile.

Citiți aici povestea Erikăi

Dar Erika a demonstrat tuturor că este "un munte" de voință și de energie pozitivă și, deși căzută, la propriu, a știut să se ridice. A trecut peste cea mai cumplită clipă a vieții ei, iar acum se luptă cot la cot cu băieții pentru a face parte din echipa județeană de baschet a persoanelor cu dizabilități locomotorii. "O să le demonstrez că sunt cea mai bună, o să-i bat de-o să-i rup", a comentat, cu mult umor, într-una dintre pauzele meciului.

Cei mai buni dintre componenţii echipei de baschet în scaun rulant vor fi selectaţi în echipa care va reprezenta Prahova şi la competiţiile naţionale, oficiale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite