Explozia de la rafinăria Petrobrazi, pusă pe seama unei erori umane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din primele cercetări, explozia petrecută vineri, la una din cele mai mari rafinării din ţară, a fost cauzată de o eroare umană, potrivit unor informaţii neoficiale obţinute de la reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova

În urma exploziei de la Petrobrazi, şase muncitori au suferit arsuri de gradul I şi II pe faţă şi mâini, iar ISU şi Inspectoratul de Muncă au demarat o anchetă mixtă, care încă nu s-a încheiat. Neoficial, însă, potrivit unor informaţii „pe surse", sunt mari şanse ca incidentul să fie pus pe seama unei erori umane.

Explozia s-a produs vineri după-amiază, la un balon de expansiune şi nu a fost urmată de incendiu. Deflagraţia a avut loc în timpul unor lucrări de reabilitare, pentru care fuseseră contractate trei societăţi, dintre care două româneşti şi una austriacă. Inspectorii de Muncă au anunţat că sunt toate şansele ca explozia să fie catalogată drept incident de muncă. Surse neoficiale spun, însă, că vina le-ar aparţine muncitorilor, care nu au verificat corespunzător instalaţiile înainte de a începe să lucreze.

CITIŢI ŞI:

Şase persoane au fost rănite într-o explozie la rafinăria Brazi

În urma exploziei de la Petrobrazi, şase muncitori au suferit arsuri de gradul I şi II pe faţă şi mâini, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, poliţia şi Inspectoratul de Muncă au demarat o anchetă comună, care încă nu s-a încheiat. La verificări iau parte şi reprezentanţi ai Petrobrazi şi ai societăţilor contractate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite