Şase persoane au fost rănite într-o explozie la rafinăria Brazi UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafinăria Brazi. Foto Adevărul Ploiești
Rafinăria Brazi. Foto Adevărul Ploiești

O explozie s-a produs, vineri după-amiază, pe platforma PetroBrazi, la una dintre cele mai mari rafinării din România. În deflagrație au fost rănite șase persoane

UPDATE ORA 19.05

Pentru că nu există riscul unei noi explozii și nici al unui incendiu, activitatea rafinăriei nu a fost întreruptă. Explozia de vineri după-amiază a fost cauzată, cel mai probabil, de o scânteie produsă mecanic. Aceasta a declanșat explozia unei pungi de gaze formată în apropierea conductei industriale pe care o curățau cei șase muncitori.

UPDATE ORA 17.40

Șase persoane, acesta fiind și numărul total al victimelor, au ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești în urma exploziei. Majoritatea prezintă arsuri de gradul II, unul singur și de gradul III, pe suprafețe cuprinse între 3 și 5% din corp și nu este necesară transportarea lor la Spitalul de Arși din Capitală.

Răniții au fost aduși cu mai multe ambulanțe la Spitalul Județean din Ploiești

Click pe imagini pentru o fotogalerie cu desfășurarea de forțe de la spitalul din Ploiești

Doar 5 dintre cei 6 pacienți vor rămâne internați pentru că unul dintre ei are arsuri superficiale la nivelul ochilor. Fiind vorba despre o explozie, luăm în calcul și faptul că ar putea fi arsuri interne, la nivelul căilor respiratorii și facem investigații", ne-a spus Dumitru Ionașcu, medic primar urgențe la Spitalul Județean din Ploiești.

Printre cei șase răniți, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, sunt și 2 străini, vorbitori de limbă germană. Se presupune că aceștia sunt austrieci.

UPDATE Ora 16.50

La Spitalul Județean de Urgență Ploiești au ajuns șase dintre muncitorii de la rafinărie. Potrivit medicilor, aceștia prezintă arsuri pe față și membre, „Sunt șase victime. Cu toții sunt stabili, cu arsuri la nivelul zonelor expuse, mai precis în zona capului și mâinilor. În prezent continuăm investigaţiile. Nu am fost anunţaţi că va mai fi adus vreun alt pacient de la Brazi", ne-a precizat medicul Andrei Ilinca, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Ploieşti.

Ora 16.15

O explozie a avut loc în incinta rafinăriei din comuna Brazi, la periferia municipiului Ploieşti. Explozia s-a produs la un balon de expansiune şi nu a fost urmată de incendiu. Din primele cercetări, poliţiştii au estimat numărul victimelor la şapte persoane. Muncitorii curăţau un balon în zona de canalizare. Toţi au arsuri de gradul 2 pe corp.

PetroBrazi este o rafinărie amplasată în partea de sud-vest a orașului Ploieşti și ocupă o suprafață de aproximativ 440 de hectare. Primele capacități de prelucrare a țițeiului au fost puse în funcțiune în anul 1934 și prelucrau 300.000 tone pe an. În prezent, este una din cele mai complexe platforme petrochimice din România. Începând cu anul 1997, platforma a devenit una din sucursalele Petrom. În ultimii ani, Petrobrazi a avut o capacitate de rafinare de până la aproape 4,5 milioane de tone de ţiţei anual.

Vom reveni cu amănunte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite