Doi candidaţi la CJ Prahova se judecă pentru calomnie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fostul prefect al judeţului, Adrian Dobre, contracandidatul său la preşedinţie, sunt în litigiu pentru calomnie. Cosma l-a chemat în instanţă pe Dobre, dar şi PDL-ul, în urma unor afirmaţii făcute în materialele electorale

În plină campanie electorală, doi dintre candidații la președinția Consiliului Județean Prahova se luptă în instanță într-un dosar de calomnie. Președintele instituției, Mircea Cosma, îi cere daune fostului prefect, Adrian Dobre, actualmente contracandidatul propus de PDL, pentru o serie de afirmații jignitoare.

Râca dintre cei doi este una veche de mai bine de un an, unul din punctele culminante fiind în 2011, când prefectul de atunci a blocat, vreme de câteva luni, un proiect al CJ derulat din fonduri europene, care viza realizarea Drumului Judeţean 236, pe motiv că printre expropriaţi au fost şi cei doi copii ai lui Mircea Cosma. În final, toate organele de control şi instanţele de judecată i-au dat câştig de cauză preşedintelui Consiliului Judeţean şi au premis reluarea proiectului.

„Picătura“ a venit în această campanie. Nemulţumirea lui Mircea Cosma, candidatul USL, pleacă de la o serie de ziare electorale editate de PDL Prahova şi distribuite prin judeţ, în care actualul preşedinte consideră că se fac afirmaţii care-i aduc prejudicii. Procesul a fost intentat la Judecătoria Ploieşti, în data de 16 mai. Pe lista pârâţilor se află Adi Dobre, alături de Partidul Democrat Liberal.

CITIŢI ŞI:

Ei sunt candidaţii la CJ Prahova. Vedeţi-le aici poveştile!

Prezentarea tuturor candidaţilor la Primăria Ploieşti

Presa locală a dezvăluit că şi fiul lui Mircea Cosma, Vlad Cosma, şi-a contactat avocatul pentru a-l chema în judecată pe Adi Dobre, pe acelaşi motiv. „Sunt acuze fără acoperire care ne sunt aduse și creează un mare prejudiciu de imagine. A declarat despre noi că am fost expropriați în mod ilegal și a depus plângeri la ANI, la Parchet, parcă și la DNA, iar toate instituțiile abilitate au stabilit că nu a avut dreptate. După ce au venit deciziile, am decis să îi intentăm noi proces pentru calomnie", a declarat Vlad Cosma, citat de cotidianul Telegrama. Dacă va pierde, candidatul PDL, Adrian Dobre, ar putea plăti daune morale de până la 50.000 de euro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite