Copiii dintr-o școală din Florida au purtat mărțișoare și au mâncat dulciuri românești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clasa din Florida și familia Gogioiu, originară din România. Foto mrsdannecy.blogspot.com
Clasa din Florida și familia Gogioiu, originară din România. Foto mrsdannecy.blogspot.com

Bobocii de clasa I dintr-o școală din Leesberg, statul american Florida, au primit mărțișoare și au mâncat dulciuri românești de la colega lor, Adriana Gogioiu. Părinții ei, români, sunt medici în Florida și s-au transformat în adevărați ambasadori ai tradițiilor românești

Legăturile dintre această școală și România sunt, deja, de tradiție. De aici a pornit un proiect prin care ursul de pluș Theodore face ocolul Pământului, într-o călătorie plină de aventuri și de învățăminte.

În 2007, Theodore a plecat pentru prima dată din școala din Leesburg, către mai multe colțuri ale lumii. Revenit, la finalul lui 2011, dintr-o călătorie făcută în Antarctica, pentru a studia vieţuitoarele de pe fundul oceanului, şi apoi Noua Zeelandă, ursul călător a ajuns, în februarie 2012, și la copiii de clasa a şaptea din Colegiul Naţional „Nichita Stănescu" Ploieşti.

Citiți aici mai multe despre aventurile ursului Theodore

Vizita ursului de pluș în România nu este întâmpătoare. La clasa din Florida, unde a fost inițiat proiectul, studiază și o fetiță de origine română, educată în spiritul dragostei pentru țara natală a părinților ei, ambii medici în Leesburg.

Copiii și steagurile românești

Zilele trecute, părinții Adrianei au mers la școală și i-au învățat pe colegii fetiței câteva cuvinte românești, le-au dus mărțișoare și dulciuri românești și s-au străduit să le facă o zi frumoasă.

Fotografiile de la „ziua românească" au fost postate pe blogul învățătoarei Adrianei, Karen D'Annecy, mrsdannecy.blogspot.com.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite