Cinci consilieri din Prahova sunt pe lista incompatibililor găsiţi de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toma Ioniţă deschide lista consilierilor prahoveni
Toma Ioniţă deschide lista consilierilor prahoveni

Mai mulţi consilieri locali şi judeţeni din Prahova din mandatul 2008-2012 se regãsesc într-un raport publicat de Agenţia Naţionalã de Integritate, vizând persoanele care au derulat afaceri cu instituţiile publice pe care le şi reprezentau

Aproape 80 de consilieri locali şi judeţeni din mandatul 2008-2012 apar în situaţii de incompatibilitate, în raportul publicat de Agenţia Naţionalã de Integritate. Printre aceştia figureazã şi numele mai multor aleşi din Prahova care au desfãşurat afaceri de milioane, susţine ANI, chiar cu instituţiile publice pe care le reprezentau sau cu unele subordonate.

Locul 6 la nivel naţional, Toma Ioniţã, consilier judeţean PSD, aflat pe loc eligibil pe lista pentru CJ, este încadrat de ANI la conflict de interse penal, incompatibilitate şi fals în declaraţii. El figureazã cu 15 contracte (furnizare produse materiale de construcţii, prestãri servicii, executare lucrãri infrastructurã, întreţinere, revizie echipamente reparaţii) încheiate cu CJ Prahova şi cu instituţii subordonate, de pe urma cãrora a obţinut 807.951 de lei, plus 14 facturi de  achiziţii directe în cuantum de 18.700 de lei. Contactat telefonic, alesul judeţean a declarat cã va contesta în instanţã.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Consilierii judeţeni din Prahova fac afaceri cu statul de 45 de milioane de lei

Ovidiu Cord, consilier PDL, aflat pe locul 23 pe lista democrat-liberalilor, are şanse mari la un nou mandat, în condiţiile în care, înaintea lui, sunt mulţi primari realeşi. Omul de afaceri câmpinean ocupã locul 15 în statistica ANI, cu 5 contracte (furnizare produse alimentare) încheiate cu instituţii subordonate CJ Prahova, care i-au adus un beneficiu de 110.716 lei, plus 36 de facturi de achiziţii directe (furnizare produse alimentare) în cuantum de 78.406 de lei.

În acelaşi raport apar şi doi consilieri locali, unul dintre ei reales, altul care a renunţat la aceastã calitate în timpul mandatului trecut. Este vorba despre Adrian Lupu (USL), acuzat de incompatibilitate pentru medierea unui contract al unei firme apropiate, unde şi lucrase în trecut, cu o unitate de învãţãmânt din Ploieşti. Contractul a vizat montarea unor aparate de sandvişuri în cinci şcoli.

Tot aceeaşi acuzaţie, de incompatibilitate, îi este adusã şi Mirelei Limboşeanu, care a renunţat la jumãtatea mandatului, la postul de consilier local, pentru a fi consilierul personal al lui Andrei Volosevici la Primãrie. Ea a fost schimbatã dupã patru zile, dar a primit repede un post de subprefect al judeţului. În raportul ANI, reprezentanta PDL este acuzatã de incompatibilitate. I se reproşeazã douã contracte (prestãri servicii transport valori monetare) în cuantum de 5.437 lei, încheiate cu instituţii subordonate Consiliului Local Ploieşti.

Urmează Adrian Moroianu, fost consilier judeţean PSD, care a candidat acum pe lista PER dar nu a obţinut suficiente voturi. În cazul său, ANI vorbeşte despre conflict de interese penal, fals în declaraţii şi incompatibilitate, după ce firma sa a desfăşurat 42 de contracte (prestări servicii - distribuție presă) încheiate cu instituții subordonate Consiliului Județean Prahova. Beneficiul patrimonial calculat de ANI e în cuantum de 4.885 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite