Consilierii judeţeni din Prahova fac afaceri cu statul de 45 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt consilieri din Prahova câştigă milioane de lei de la stat, prin firmele lor sau ale rudelor de gradul I. Un singur consilier a beneficiat, în acest mandat, de 18 contracte

Din totalul de 37 de aleşi, numărându-l aici şi pe preşedintele Consiliului Judeţean, opt persoane se pot lăuda cu nişte contracte bănoase cu instituţii publice, desfăşurate de firmele lor sau ale rudelor foarte apropiate. Valoarea cumulată a contractelor cu statul desfăşurate de societăţile celor opt familii ajunge la 45,3 milioane de lei. Suma nu include TVA. Domeniile preferate sunt construcţiile, activităţi de mentenanţă şi consilierea juridică. Există consilieri care au încasat bani frumoşi pentru servicii de promovare a imaginii. Repartizarea contractelor pe partide pare una echitabilă. Dintre cei opt, trei sunt de la PSD, trei de la PDL şi doi din PNL. Instituţiile care au plătit au, în general, aceeaşi coloratură politică.

„Nu este nicio legătură între calitatea mea de consilier şi atribuirea acestor contracte. Toate au fost puse pe SEAP", Toma Ioniţă, consilier judeţean

Consilierii sunt Toma Ioniţă, Ludmila Sfârloagă, Mircea Grigore, Gheorghe Ioniţă, Dănuţ Cornea, Radu Ionescu, Adrian Semcu şi Laurenţiu Mitrea. În cazul lui Ionescu, firma care face afaceri cu statul îi aparţine soţiei. Ea a încasat 66.000 de lei în acest an de la Primăria Ploieşti şi 9.000 de lei de la Primăria Plopeni, anul trecut , pentru organizarea de spectacole la zilele oraşelor. Ambele instituţii au primari democrat-liberali. În cazul lui Dănuţ Cornea, tot familia controlează afacerile, cabinetul de avocatură al rudelor încasând 5.000 de lei de la Consiliul Local Slănic în 2010. Firma Senax Prod, la care acţionar este unul din fiii vicepreşedintelui CJ, Adrian Semcu, a semnat în 2008 contracte de investiţii, pe durata de 24 de luni, cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Valoarea totală este de 3,4 milioane de lei.

Regele contractelor

Consilierul judeţean prahovean care a avut cele mai mari încasări din contracte cu statul este social-democratul Toma Ioniţă. Unul dintre veteranii CJ, Ioniţă a trecut în declaraţia de interese 18 contracte cu instituţii de stat, demarate în perioada 2009-2011. Acesta este acţionar la nu mai puţin de 12 societăţi, însă cei mai mulţi bani vin prin SC Paulus Ploieşti, care a adus, în ultimii doi ani, contracte de 39,3 milioane de lei. Ioniţă a încasat în ultimul an peste 471.000 de lei sub formă de dividende de la societăţile unde deţine acţiuni. Paulus a desfăşurat contracte cu primăriile din Cojasca, Vlădeni (ambele Dâmboviţa), Cornu, Baba Ana, Balta Doamnei, Berceni, Boldeşti Scăeni, Gura Vadului, Gura Vitioarei, Ceptura şi Ploieşti, Teatrul „Toma Caragiu" Ploieşti, Romgaz şi centrul medical din Boldeşti. „Nu este nicio legătură între calitatea mea de consilier şi atribuirea acestor contracte. Toate atribuirile au fost transparente, legale, în urma unor proceduri pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice", ne-a declarat Toma Ioniţă.

39,3 milioane de lei este valoarea contractelor desfăşurate de firma lui Toma Ioniţă

Liberalul Mitrea încasează 55.000 de euro din închirierea pe timp de doi ani a unei clădiri către Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap. Ludmila Sfârloagă a primit 13.000 de lei de la Parcul Industrial Ploieşti pentru promovarea în străinătate şi patriciparea la anumite acţiuni.

Topul încasărilor

1. Toma Ioniţă: 39,3 milioane lei (18 contracte)

2. Adrian Semcu (firma fiului): 3,4 milioane lei (două contracte)

3. Gheorghe Ioniţă: 2,3 milioane lei (2 contracte)

4. Laurenţiu Mitrea: 231.840 lei (un contract)

5. Radu Ionescu (firma soţiei): 75.000 lei (2 contracte)

6. Mircea Grigore: 25.200 lei (3 contracte)

7. Ludmila Sfârloagă: 13.464 lei (un contract)

8. Dănuţ Cornea (cabinet avocatură rude): 5.000 lei (un contract)

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite