“Blondă, 60-90-60, ochi albaştri – frumos gen epic”. Vezi ce alte perle au mai scris elevii argeşeni în lucrările de bac!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proba scrisă de limba şi literatura română a fost un prilej pentru absolvenţii de clasa a XII-a de a-i uimi pe profesorii corectori, unii dintre ei pentru a doua oară, după examenul picat în vară.

Şi de această dată, cadrele didactice au găsit, fără să caute prea mult, adevărate „perle” în foile de examen ale celor mai nepregătiţi dintre elevii argeşeni.

330 de elevi argeşeni au chiulit de la prima probă scrisă a bacului picaţilor

Cei 2217 candidaţi care au fost prezenţi în centrele de examinare au avut de rezolvat trei subiecte. Primul a constat în întrebări de sintaxă şi morfologie dintr-un fragment din opera „Adela” de Garabet Ibrăileanu, la subiectul cu numărul doi s-a cerut redactarea unui text de tip argumentativ de 15-30 de rânduri despre prietenie, pornind de la ideile sugerate de afirmaţia lui Nichita Stănescu: „Prietenia nu este un dor, ci o prezenţă”, iar la numărul trei s-a cerut redactarea unui eseu de 2-3 pagini în care să se prezinte modul în care se reflectă o temă (banul, destinul, istoria, familia) într-o nuvelă studiată.

„De mă voi scula premiul am să poftesc şi eu!”

Din cauză că nu au fost pregătiţi suficient, mulţi dintre elevi au umplut foile cu ce le-a trecut prin cap. „Trăsături ale genului epic: blondă, 60-90-60, ochi albaştri – frumos gen epic”, a scris un elev. Alţii au inventat expresii: „Ghiţă înjură strâmb”, „De mă voi scula premiul am să poftesc şi eu!”.

17 elevi au fost eliminaţi din examenul de limba română pentru că au copiat

Dezacordurile şi încurcatul operelor au fost alte motive pentru care tinerii au fost depunctaţi: „Într-o zi vine la Moară Gheorghiţă şi Ana, copiii lui Mara” sau „Ana moare şi nu mai prinde Învierea”, „Mara organizează un concurs pentru toţi care veneau la moară”, a scris un alt elev argeşean. Pe câteva foi de examinare s-au găsit exprimări greoaie sau formulări scrise din neatenţie: „Această nuvelă psihologică se desfăşoară la hanul de porci. Aceasta este realizată în spaţiul urban, descriind ţăranul şi dezumanizarea banului” sau “ Moara cu noroc începe într-o zi când Mara şi-a deschis moara”.

Duminică, 4 septembrie, elevii vor afla ce note au luat pentru că vor fi afişate rezultatele în centrele de examen.

Rămâi pe pitesti.adevarul.ro ca să afli ce se întâmplă la bacul de toamnă şi care sunt rezultatele!

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite