17 elevi argeşeni au fost eliminaţi din examenul de Limba şi literatura română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă la bacalaureatul din vară au fost eliminaţi, în total, 19 elevi, doar la prima probă scrisă a celui toamnă au fost daţi afară din examen 17 elevi care au încercat să copieze. Candidaţii nu s-au sinchisit de camerele video instalate în săli.

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat are toate şansele să capete denumirea generică de Bacul eliminaţilor, după ce, la prima probă scrisă , de astăzi, au fost scoşi din săli 17 candidaţi argeşeni. Numărul este foarte mare, având în vedere că la bacul din vară au fost eliminaţi, în total, 19 elevi.

2547 de elevi s-au înscris la prima probă scrisă a bacului de toamnă

Nu s-au sinchisit de camerele video

Absolvenţii de liceu au venit la evaluare cu gând să copieze, aşezându-se în bănci cu telefoane mobile în buzunar, lucru interzis de regulamentul examenului. Alţii, când au văzut că subiectele depăşesc nivelul lor de pregătire, au apelat la colegi să facă schimb de foi, chiar dacă ştiau că sunt camere video în toate clasele. Supraveghetorii nu au trecut cu vederea forfota din săli, astfel că i-au dat afară pe cei 17 elevi, din toate cele 12 centre.

Sute de elevi au tras chiulul de la probele orale ale "bacului picaţilor"

„Vreau să atrag atenţia asupra numărului mare de eliminaţi. Nu s-au pregătit pentru această sesiune, nu trec. Mai sunt sesiuni şi în anii viitori. Este impardonabil şi chiar nu mă aşteptam să procedeze aşa, ţinând cont de camerele video şi de exigenţele comisiilor de supraveghere”, ne-a spus Gabriel Bratu, inspector general al ISJ Argeş.

Rămâi pe pitesti.adevarul.ro ca să vezi cum decurge bacul în Argeş şi să afli primul rezultatele!

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite