Unul dintre contrabandiştii dispăruţi s-a predat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Avădanei, de 28 de ani, din Moraviţa, judeţul Timiş a venit de bună voie, ieri, la sediul IPJ Argeş unde a fost încătuşat. Pe numele său a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Tot ieri, oamenii legii au mai „săltat” un învinuit din Piteşti, din motive de extindere a cercetărilor.

 Apar noi informaţii în dosarele contrabandei cu ţigări desfăşurate pe teritoriul Argeşului şi în alte nouă judeţe. Unul dintre cei doi învinuiţi care au fost de negăsit până acum s-a prezentat, ieri, de bună voie la sediul Poliţiei, unde şi-a recunoscut fapta. Cristian Avădanei, de 28 de ani, din Moraviţa, judeţul Timiş, care a venit alături de avocatul său,  a fost încătuşat pe loc de oamenii legii, el primind ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi fiind propus astăzi Tribunalului Argeş cu mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Între timp, cel de-al doilea suspect, Valentin Abălaru, se sustrage urmăririi penale, dar poliţiştii argeşeni spun că se află pe urmele lui.

CITIŢI ŞI:

Filmul complet al percheziţiilor şi arestărilor în dosarele contrabandei cu ţigări din Argeş

Vezi ce coduri foloseau contrabandiştii!

Contrabandiştii cu ţigări acţionau "la plesneală"

34 de arestaţi şi 2 reţinuţi

Ieri, la Curtea de Apel din Piteşti s-a judecat recursul înaintat de 15 dintre cele 17 persoane dintr-un dosar. Pentru niciuna dintre acestea instanţa nu a anulat cercetarea în stare de arest. Mâine, tot la Curtea de Apel Piteşti se va judeca aceeaşi solicitare făcută în cazul celui de-al doilea lot de contrabandişti, în care se află 18 persoane. Între timp, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a atacat cu recurs decizia magistraţilor de la Tribunalul Argeş de a cerceta în libertate pe trei dintre învinuiţi, o femeie însărcinată în luna a doua şi doi bărbaţi care au motivat probleme medicale. Tot magistraţii Curţii de Apel Piteşti au decis că decât unul singur, respectiv Antonio Constantin, să fie cercetat în stare de libertate, restul de două persoane intrând în arest. Astfel că au fost mutaţi în Penitenciarul Colibaşi 34 de arestaţi preventiv în cele două dosare vizând contrabandă şi trafic de ţigări şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Tot ieri, poliţiştii şi mascaţii au descins la locuinţa de pe strada Ştrandului din Piteşti a lui Daniel Becăr (26 de ani), învinuit şi el pentru comercializare ilegală de ţigarete. A fost luată măsura reţinerii acestuia pentru 24 de ore, el fiind propus pentru mandat magistraţilor de la Tribunal, odată cu Cristian Avădanei.

Ţigări depozitate pe scara blocului

Printre arestaţi se află şi soţii Şelăvârtea din Piteşti, Maria Veronica (26 de ani) şi Georgel Adrian (34). În încheierea de şedinţă emisă de Tribunalul Argeş se arată că aceştia doi au deţinut şi comercializat începând cu luna noiembrie 2010 şi până  în prezent peste 10 000 de ţigări nemarcate sau marcate necorespunzător, pe care le depozitau în mai multe locaţii. Astfel că cei doi soţi “inventivi” au ajuns să ascundă ţigaretele atât în domiciliul lor, cât şi într-o anexă situată în scara blocului. În ceea ce priveşte cea mai mare cantitate de ţigări ilegale găsite la un singur suspect din Argeş, este vorba despre 37 de baxuri care erau depozitate la domiciliul din cartierul Trivale al unuia dintre cei cercetaţi.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite