UPDATE 32 de persoane arestate, în Argeş, pentru contrabandă cu ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

32 dintre cei 35 de reţinuţi în dosarele contrabandei cu ţigări au primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Ceilalţi trei nu au voie să părăsească ţara.

UPDATE ora 7.49 Arestări în lanţ

Dintre cele 35 de persoane reţinute pentru 24 de ore în cele două dosare privind contrabanda cu ţigări, doar trei au putut pleca acasă. Tribunalul Argeş a emis pe numele a 32 de persoane mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, capetele de acuzare fiind contrabandă, trafic de ţigări şi asociere în vederea constituirii unui grup infracţional. Cele trei persoane puse în libertate au primit interdicţia de a părăsi ţara pentru 30 de zile.

UPDATE ora 13.07 Printre reţinuţi se află doi cetăţeni irakieni care locuiesc în Bucureşti

Printre cele 35 de persoane reţinute în cazul contrabandei cu ţigări se numără doi cetăţeni irakieni, care locuiesc în Bucureşti, dar şi ajutorul şefului de post din comuna Denta, Timiş. Acesta din urmă, se aproviziona cu ţigări, după care dădea mai departe, spun procurorii. În plus, şi rudele unui ofiţer de Poliţie din Piteşti se află în arestul IPJ Argeş pentru aceleaşi infracţiuni. Toate persoanele reţinute în cele două dosare (17 într-unul, şi 18 în cel de-al doilea) vor afla astăzi dacă vor petrece următoarele 29 de zile după gratii.

Inspectoratul de Poliţie al judeţului Argeş a anunţat că a folosit în premieră, pentru cercetările în aceste dosare, investigatorii sub acoperire.

UPDATE ora 9.10 Contrabandiştii cu ţigări au păgubit bugetul Statului cu 500 000 de euro

După maratonul de audieri de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, 35 de persoane au fost reţinute. Acuzele aduse sunt de trafic de ţigări, contrabandă şi evaziune fiscală. Din primele informaţii, se pare că aceştia au păgubit bugetul Statului cu peste 500 000 de euro. Persoanele reţinute vor fi propuse judecătorilor de la Tribunalul Argeş pentru mandat de arestare preventivă.

UPDATE ora 15.22 Au fost audiate 46 de persoane

În urma percheziţiilor de astăzi, au fost confiscaţi 37 000 de euro şi 420 000 de lei. Până la această oră au fost audiate 46 de persoane, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

UPDATE ora 13.20 Şase milioane de țigarete au fost confiscate

În urma perchezițiilor, aproximativ 6 milioane de țigarete au fost confiscate  de la domiciliile suspecților  și, împreună cu acestea, bani, aur și alte obiecte.  Până acum, în jur de 35 de persoane au fost audiate  la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, dubele poliției urmând să mai aducă, în cursul zilei, pentru audieri,  și restul persoanelor învinuite .

UPDATE ora 12.15:  71 de învinuiţi în două dosare pentru contrabandă cu ţigări

“Vă informăm că, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş se află în desfăşurare ancheta penală în două dosare […] în care sunt cercetaţi în total 71 de învinuiţi din judeţul Argeş şi din alte judeţe, activitatea infracţională constând în contraband cu ţigări şi comercializarea ileagală a acestora, în perioada august 2010-februarie 2011. În condiţiile în care audierile se află în desfăşurare şi implică activităţi laborioase, fiind vorba de dosare de lot, vom reveni cu amănunte pe parcurs, vizând luarea unor eventuale măsuri preventive ”, se precizează într-un comunicat de presă emis în jurul prânzului de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

UPDATE ora 11.45  Piteştiul, capitala luptei împotriva contrabandei cu ţigări


Cele peste 75 de percheziţii care au avut loc în zece judeţe şi Bucureşti au fost coordonate de la Piteşti. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Piteşti s-au aflat în spatele percheziţiilor care au avut loc, în această dimineaţă, în locuinţele rândul persoanelor suspectate că fac contrabandă cu ţigări.

Peste 750 de poliţişti din cadrul diverselor structuri ale IGPR şi jandarmi au efectuat în această dimineaţă zeci de percheziţii domiciliare în zece judeţe şi în Capitală. Au fost vizate persoane care sunt suspectate de contrabandă cu ţigări şi alte produse accizabile. Oamenii legii au ridicat probe, au confiscat sute de baxuri de ţigări şi au chemat la audieri suspecţii. Întreaga operaţiune a fost coordonată de procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.


 “Este vorba de 75 de percheziţii pe raza Municipiilor Bucureşti, Piteşti şi în alte locaţii. Ancheta este condusă de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. Acţiunea se desfăşoară cu forţe de la Inspectoratul de Poliţie Argeş, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş şi Direcţia de Investigaţii Criminale, Biroul de Combatere a Crimei Organizate. Sunt vizate persoanele care făceau contrabandă cu ţigări. ”, a declarat comisarul Dănuţ Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Argeş.

image

Strada Costache Negri, din Piteşti, a fost închisă pe parcursul percheziţiilor din această dimineaţă


35 de percheziţii în Argeş

Numai în judeţul Argeş au avut loc 35 de percheziţii în locuinţele suspecţilor de contrabandă, în Timişoara s-au făcut 10 percheziţii, iar în Suceava – cinci. De la primele ore ale dimineţii, mascaţii au bătut la uşile acestora şi i-au săltat direct din pat pe suspecţi. În cartierul Popa Şapcă, din Piteşti, au avut loc mai multe descinderi în zona Ştrand, dar şi la blocurile de pe strada Gheorghe Şincai. Strada Costache Negri a fost blocată de mascaţi timp de aproximativ o oră, cât s-au desfăşurat percheziţii la mai multe case de lângă Parcul Ştrand.


Surse din cadrul anchetei estimau în această dimineaţă că peste 40 de persoane vor fi aduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş pentru audieri, însă anchetatorii au decis să aducă tot aici şi suspecţii din celelalte 9 judeţe şi din Capitală, unde au avut loc percheziţiile.


Contrabandiştii, în strânsă legătură cu vameşii
Ancheta are ca scop combaterea contrabandei cu ţigări şi alte produse accizate. Oamenii legii investigau acest caz de mai bine de un an de zile, timp în care au supravegheat mişcările suspecţilor de contrabandă.

image

Oamenii legii au descins la mai multe locuinţe ale suspecţilor de contrabandă cu ţigări


Surse din cadrul anchetei au declarat că descinderile de la punctele de trecere a frontierei Stamora Moraviţa (Timiş) şi Naidăş (Caraş-Severin), în care sunt vizaţi vameşi, poliţişti de frontieră şi presupuşi traficanţi au fost organizate de DGA şi DNA. Se pare că angajaţii de aici aveau legături directe cu suspecţii din celelalte zece judeţe percheziţionate, aceştia reuşind să introducă în ţară, prin cele două vămi, ţigări netimbrate din Serbia, pe care le distribuiau apoi în întreaga ţară.

UPDATEora  09.30         “Este vorba de 72 de percheziţii pe raza Municipiilor Bucureşti, Piteşti şi în alte locaţii. Ancheta este condusă de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. Acţiunea se desfăşoară cu forţe de la Inspectoratul de Poliţie Argeş, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş şi Direcţia de Investigaţii Criminale, Biroul de Combatere a Crimei Organizate. Sunt vizate persoanele care făceau contrabandă cu ţigări. ”, a declarat comisarul Dănuţ Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Argeş.


În zona Ştrand, din Piteşti, au loc în acest moment şapte percheziţii domiciliare. Oamenii legii verifică în acelaşi timp şi locuinţele unor suspecţi din zona Ceair. Poliţiştii vor ridica probe, iar în cursul după-amiezei aproximativ 40 de persoane vor fi conduse la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

image

Percheziţiile au avut loc dis-de-dimineaţă în 35 de locaţii din Argeş

ora 09.00    Poliţia a bătut la uşile mai multor persoane suspectate că fac contrabandă cu ţigări, încă de la primele ore ale dimineţii. Oamenii legii au organizat o acţiune de amploare pentru a efectua mai multe percheziţii domiciliare, în cartierul Popa Şapcă. Aproximativ 50 de mascaţi de la forţele de intervenţie, ajutaţi de poliţişti şi jandarmi au răscolit casele suspecţilor în căutare de probe.

În cursul acestei zile, aproximativ 40 de persoane vor fi audiate de oamenii legii în acest caz, urmând a se stabili în ce fel sunt implicate în contrabanda cu ţigări.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite