Sute de locuri vacante în facultăţile „şomerilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cândva cele mai solicitate, facultăţile de Ştiinţe Economice şi Ştiinţe Administrative de la Universitatea din Piteşti au acum vacante, pentru sesiunea de admitere din toamnă, sute de locuri.

Chiar dacă admiterea din iulie a fost una dintre cele mai sărace ale ultimilor ani la Universitatea din Piteşti, sunt specializări care întâmpină noua sesiune de toamnă, cuprinsă între 1 şi 14 septembrie, cu uşile închise, deoarece locurile vacante s-au ocupat în întregime încă din iulie.

CITIŢI ŞI: ÎPS Calinic nu mai vrea preoţi noi. Admiterea la Teologie Pastorală, blocată!

Spre exemplu, la Facultatea de Mecanică şi Tehnologie, două specializări şi-au completat în totalitate scaunele din aulă. Tehnologia construcţiilor de maşini şi Autovehiculele Rutiere, cu un total de 140 de locuri au fost asaltate de viitorii ingineri.

Studenţii vor facultăţi care asigură serviciu

În plus, şi Asistenţa medicală generală  (din cadrul Facultăţii de Ştiinţe), sau Kinetoterapia (de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport) se numără printre specializările la care nu se va mai organiza admitere. Specialiştii din cadrul Universităţii au şi o explicaţie pentru acest fenomen.

“Am observat de la an la an că absolvenţii de liceu se îndreaptă către facultăţile care le asigură un loc de muncă în peisajul economic argeşean. La Facultatea de Mecanică şi Tehnologie există acel parteneriat cu Dacia, iar mai bine de 60% dintre studenţi se angajează, pe an, la uzină sau la firmele furnizoare ale acesteia. Inginerii se caută încă foarte bine în judeţ, la fel şi asistenţii medicali sau kinetoterapeuţii, domenii în care criza aproape că nu s-a simţit în privinţa locurilor de muncă”, explică prof. univ. dr. Ion Tabacu, prorector al Universităţii din Piteşti.

Mai bine spus, studenţii au spus adio facultăţilor care sunt fabrici de şomeri. Cândva una dintre cele mai căutate, acum Facultatea de Ştiinţe Economice se află în topul celor care se agaţă cu disperare de sesiunea de toamnă pentru a nu se desfiinţa.

Nu mai puţin de 782 de locuri au rămas neocupate aici. Aceasta este urmată de Facultatea de Teologie (cu 229 de locuri), Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative (218) şi de Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane (185 de locuri).

CIFRĂ:
2253 de locuri sunt disponibile la admiterea de toamnă de la Universitatea din Piteşti.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite