UPDATE: Suspectul în cazul violului Mariei Costache va sta următoarele 29 de zile după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au reţinut în această după-amiază un suspect în cazul violului mamei vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Argeş. Bărbatul, de 24 de ani, din comuna Izvoru, bănuit că ar fi tâlhărit-o şi batjocorit-o pe Maria Costache, de 77 de ani, se află acum la audieri.

UPDATE 12 ianuarie    Ionuţ Raj Bujor a fost prezentat astăzi magistraţilor de la Judecătoria Costeşti cu propunere de arestare preventivă, fiind principalul suspect în cazul violului comis în noaptea de Sfântul Ion asupra mamei vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Maria Costache. Judecătorii au decis în această după-amiază ca pe numele tânărului de 24 de ani din comuna Izvoru să fie emis un mandat de arestare, acesta fiind nevoit să petreacă următoarele 29 de zile în arest.

UPDATE 11 ianuarie ora 15.50  Suspectul nu recunoaşte fapta

Raj Bujor, de 24 de ani, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind principalul suspect în cazul violului Mariei Costache, mama vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Florea Costache. Deşi iniţial, în momentul în care a fost condus la sediul Poliţiei Costeşti pentru audieri, suspectul a recunoscut în faţa oamenilor legii că a intrat în curtea bătrânei şi a spart geamul, dar nu a furat cei 50 de lei şi nu a violat-o, ulterior, când a fost vorba să declare în scris acelaşi lucru, la sfatul avocatului său, suspectul nu a mai recunoscut fapt. Concret, acesta neagă vehement că el ar fi fost cel care a intrat în curtea Mariei Costache.

Oamenii legii nu s-au lăsat înduplecaţi de declaraţia acestuia şi i-au pus cătuşele fiind condus direct în arest, mai ales că bărbatul a fost identificat după amprente şi urmele lăsate la locul faptei. Mâine, bărbatul va fi condus în faţa judecătorilor care vor stabili dacă pe numele său va fi emis un mandat de arestare pentru 29 de zile.

image

“Suspectul a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. A fost reţinut în baza urmelor şi probelor ridicate de la faţa locului. Iniţial a recunoscut verbal în faţa anchetatorilor că a intrat în curte şi a spart geamul, dar susţine că ulterior s-a speriat şi a fugit când au venit poliţiştii. Când a fost vorba să declare în scris, a retractat însă şi nu recunoaşte violul.”, a declarat comisarul Dănuţ Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Poliţiştii au audiat în acest caz peste 40 de persoane până au reuşit să dea de urma făptaşului care a dat dovată de cruzime.


ora 14.30 Suspect reţinut pentru audieri

La patru zile după drama din familia Costache, când mama vicepreşedintelul Consiliului Judeţean a reclamat la poliţie că a fost violată şi tâlhărită de un bărbat, oamenii legii au reuşit să prindă un suspect. Este vorba de un bărbat de 24 de ani din comuna Izvorul care acum se află la audieri.


Maria Costache, mama unuia dintre vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Argeş, Florea Costache, a reclamat autorităţilor faptul că, în noaptea de Sfântul Ion, a fost tâlhărită şi violată.

Citeşte şi: Mama vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Argeş a fost violată şi tâlhărită


Femeia a spus poliţiştilor că tânărul a intrat peste ea în casă, iar aceştia au pornit pe urmele lui. Cât poliţiştii erau plecaţi, făptaşul a revenit peste femeie, a violat-o, i-a luat cei 50 de lei pe care îi avea în portifel şi a fugit pe un geam din spatele casei.


Lovit şi de vestea că mama sa a fost agresată în propria casă, Florea Costache, de 57 de ani, se află şi el în stare gravă internat la Spitalul Floreasca din Bucureti, fiind diagnosticat cu ciroză hepatică

Între timp au apărut suspiciuni cum că poliţiştii din localitate nu şi-ar fi făcut tocmai bine treaba şi s-ar putea lăsa cu sancţiuni serioase.

„Au fost nişte disfuncţionalităţi, s-a întîmplat într-o zi de mare sărbătoare şi se va lăsa cu sancţiuni. Se vor lua măsuri până la, probabil, schimbarea şefului Poliţiei din zonă. Fiind zi de sărbătoare, se pare că sunt foarte mulţi Ioni, iar poliţiştii sunt şi ei oameni... Atât am spus şi mă opresc“, a declarat Gheorghe Davidescu, Prefectul de Argeş.  „Nu e corect ca şi comandant al Poliţiei să nu fii informat în timp util şi să afli de la televizor o chestie care... sunt instituţiile statului care trebuie să fie prezente la datorie. Or, se pare că aici a fost o chestiune de lăbărţare. Fac abstracţie că biata femeie este mama unui politician (...) Acolo este vorba de Poliţia zonală, Poliţia de la Izvoru este coordonată de şeful Poliţiei de la Costeşti, la acest nivel discutăm. Unul dintre cei care nu şi-au făcut corespunzător datoria este şi el“, a mai menţionat Ghoerghe Davidescu.


“Se fac verificări interne privind modul procedural în care s-au efectuat verificările de vineri seara,.. nu este o cercetare prealabilă. Se fac verificări pentru a vedea la ce oră au fost anunţaţi poliţiştii din comună, la ce oră au ajuns… şi dacă se va sesiza o disfuncţionalitate se poate dispune o cercetare prealabila şi ulterior măsuri de sancţionare a celor care ar putea fi găsiţi vinovaţi. “ a spus Dănuţ Dinu, de la Biroul de Presă al Inpsectoratului Judeţean de Poliţie Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite