Procuroarea s-a sinucis în aceeaşi zi în care a dispărut de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La această concluzie au ajuns anchetatorii după starea de deteriorare în care se afla cadavrul magistratului. Procuroarea îşi plănuise în detaliu sinuciderea şi nu a luat cu ea actele, telefonul sau bijuterii după care ar fi putut fi identificată.

Fosta prim-procuroare de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş şi-a plănuit sinuciderea până în cel mai mic detaliu. Femeia a plecat miercuri, 31 august, de acasă, spunându-i soţului său, că merge la serviciu. Nu a mai ajuns la locul de muncă, ci s-a oprit pe malul râului Argeş, după care s-a aruncat în apă.

Văzând că soţia sa nu mai ajunge acasă, subcomisarul Dinu Dragoş Ionescu a mers la locul său de muncă, însă colegii procuroarei i-au spus că femeia nu a trecut pe la serviciu, aşa că pe 1 septembrie bărbatul a anunţat dispariţia ei.

Citeşte şi Procuroare de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, găsită înecată la şase zile de la dispariţie

Un pescar aflat pe marginea râului Argeş a dat marţi alarma după ce a găsit o pereche de pantofi. După câteva ore de căutări, pompierii au găsit cadavrul unei femei prins în stufărişul barajului de acumulare din apropierea cartierului Tudor Vladimirescu din Piteşti.

După ce a fost scos din apă, trupul neînsufleţit a fost dus la autopsie. Soţul procuroarei a recunoscut-o însă nu după fizionomie, perioada îndelungată în care cadavrul a stat în apă ducând la degradarea acestuia. Soţul a reuşit să o identifice pe Ionela Viorina Ionescu după mărimea de la pantofi şi după haine.

Citeşte şi Moartea unui magistrat

Când a fost găsită, procuroarea nu avea asupra sa obiectele personale, actul de identitate şi telefonul mobil. Anchetatorii s-au gândit iniţial că bijuteriile i-au fost smulse de la gât sau de pe deget de vreun hoţ, însă nu au găsit niciun fel de leziuni pe cadavru, nici în zona gâtului sau a mâinilor.

Nu mai avea amprente
După starea în care se afla cadavrul, anchetatorii sunt de părere că acesta a stat şase zile în apă, ceea ce înseamnă că magistratul s-a sinucis în aceaşi zi în care a dispărut. Mai mult, identificarea după amprente nu a fost posibilă pentru că piela femeii de pe mâini se încreţise.

Principala ipoteză luată în considerare de anchetatori este aceea a sinuciderii. Procurorii aşteaptă raportul medico-legal şi rezultatele testelor de lab orator pentru a vedea dacă procurarea suferea de boală, femeia plângându-se înainte de a dispărea de faptul că se simte rău.

“Necropsia a avut loc ieri (n.r. luni). Am participat personal şi nu s-au descoperit urme de violenţă pe cadavru. Principala ipoteză care nu a fost contrazisă de niciun indiciu, a sinuciderii prin înec, este supusă oricăror verificări. Aşteptăm raportul preliminar cu rezultatele necropsiei şi al examenelor de toxicologie şi histopatologie”, a declarat procurorul Laurenţiu Palaghia.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite