Pompierii au stins incendiul de pe Muntele Roșu după 6 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiul care a transformat Muntele Roșu în cenușă a fost în sfârșit lichidat. Timp de șase zile pompierii s-au luptat încontinuu cu flăcările care au cuprins peste 100 de hectare de vegetație uscată și pădure.

Sute de persoane au încercat să limiteze pagubele incendiului intervenind cu drujbe, lopeți, sape și mături pentru a opri flăcările. În ajutorul lor a venit și un elicopter al Ministerului Administrației și Internelor pentru a arunca apă de sus asupra zonelor unde focul ardea mocnit.

Incendiul de pădure din comuna Dragoslavele continuă! Au ars peste 100 de hectare de vegetaţie!

La acțiune au participat în cele șase zile sute de persoane printre care pompieri, voluntari ai SVSU, săteni, lucrători de la Ocolul Silvic, cadre militare de la UM 01044 Câmpulung și jandarmi.

Incendiu devastator pe Muntele Roşu

Click pe poze pentru a vedea galeria foto!

“Incendiul a fost lichidat sâmbătă după-amiază, după care forțele care au acţionat, s-au retras. În continuare pentru supravegherea zonei au rămas 35 salariaţi ai Ocolului Silvic”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeș, lt. Mădălina Epure.

Muntele Roşu a devenit Muntele Negru. Vezi imagini-şoc de la incendiul care nu s-a stins de trei zile!


Incendiul a cuprins luni dimineață vegetația uscată din comuna Dragoslavele, satul Valea Hotarului și s-a extins și la pădurea din zona montană, aflată la o altitudine de peste 1700 de metri. Zona inaccesibilă autospecialelor de pompieri i-a determinat pe aceștia să parcurgă 15 kilometri pe jos pentru a ajunge la locul incendiului.

Citește și: Peste 100 de hectare de pădure din masivul Leaota au ars într-un incendiu

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite