Peste 100 de hectare de pădure din masivul Leaota au ars într-un incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu a cuprins luni dimineață vegetația uscată din comuna Dragoslavele, satul Valea Hotarului și s-a extins și la pădurea din zona montană. Mai multe echipaje de pompieri se chinuie de la ora 2.00 să stingă flăcările, însă vântul a făcut ca incendiul să se întindă pe mai multe zeci de hectare.

UPDATE 29 noiembrie Incendiul a mistuit 100 de hectare de pădure

Incendiul a cuprins pădurea care se află la o altitudine de peste 1700 de metri, iar zona este inaccesibilă autospecialelor de pompieri,aceștia fiind nevoiți să parcurgă 15 kilometri pe jos pentru a ajunge la locul incendiului.

În plus, pompierii nu pot folosi nici apa, fiind nevoiți să se lupte cu flăcările doar cu lopeți, sape, mături și bidoane cu apă.

Peste 170 de persoane, printre care pompieri, pădurari din nordul județului și săteni din Dragoslavele și Stoenești încearcă să stingă focul.

Până luni seară, echipele de intervenție au reușit să limiteze incendiul care a cuprins pădurea din masivul Leaota după ce au tăiat copacii de jur împrejurul incendiului pentru ca acesta să nu se extindă.

Cu toate acestea, flăcările au cuprins aproximativ 100 de hectare de vegetație și pădure, iar vântul puternic amenință că focul se poate extinde.
Echipele încearcă în continuare să oprească prăpădul.

28 noiembrie Peste 50 de hectare de pădure au ars

Sătenii din zonă și pădurarii din comunele Dragoslavele și Rucăr îi ajută pe pompieri să stingă incendiul cu lopeți și găleți cu apă.

Flăcările au cuprins aproximativ 50 de hectare de vegetație uscată și pădure și riscă să se exindă la pădurile din județul Dâmbovița.

Vom reveni cu detalii!

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite