Piteşti: Şomerii s-au înghesuit pentru un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, sute de şomeri au venit la Casa de Cultură a Studenţilor pentru a-şi găsi un loc de muncă. 251 de posturi au fost puse la dispoziţie de angajatorii piteşteni, iar şomerii au venit înarmaţi cu zeci de CV-uri şi cu speranţa că octombrie îi va prinde angajaţi

Agitaţie mare astăzi la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş a organizat aici bursa locurilor de muncă pentru şomerii argeşeni, acţiuni similare desfăşurându-se, simultan, şi în Curtea de Argeş sau Câmpulung.

În total, cele 41 de firme prezente au venit cu 508 oferte de locuri de muncă, dintre care 251 de posturi în Piteşti.

“Cele mai multe joburi sunt pentru oamenii cu studii medii, în timp ce pentru absolvenţii de facultate sunt doar 22. Domeniile în care sunt cele mai multe oferte sunt confecţiile şi asigurările”, spune Elena Mateescu, director al AJOFM Argeş.

În luna august a acestui an, şomajul a ajuns în Argeş la 7.7%, în scădere cu 0.6% faţă de luna precedentă. Practic, la ora actuală în judeţ sunt aproape 21 000 de şomeri.

Brăila: Aglomeraţie la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi/VIDEO

A venit cu 16 CV-uri

Alin Florin Marineci a absolvit anul trecut specializarea de turism şi servicii din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice din Piteşti. Până acum a lucrat în mai multe locuri, dar niciunul în domeniul pe care s-a format. A venit la bursa locurilor de muncă înarmat cu răbdare, optimism şi… 16 CV-uri.

“De trei luni nu mai lucrez, am fost lucrător comercial la o firmă, dar s-a închis şi toţi am rămas pe drumuri. Am venit cu atât de multe CV-uri pentru că sunt dispus să fac orice pentru a mă angaja. Aş vrea patiser, cofetar, deşi n-am experienţă. Dacă nu-mi voi găsi nimic, plec în străinătate şi tot o să am de muncă. Merg înainte, sunt optimist şi am încredere că voi găsi”, spune tânărul.

După luni de căutări, un alt şomer, Elena Păunoiu a decis astăzi să-şi încerce din nou norocul  de a se încadra în muncă.

„Am lucrat 31 de ani în domeniul textilelor şi anul trecut, în iulie, m-au dat afară, împreună cu mai mulţi colegi. Acum, în ianuarie, o să mi se termine şi şomajul şi până atunci trebuie neapărat să-mi găsesc un serviciu. Sunt presată de timp, sunt dispusă să mă angajez în orice domeniu, pentru că nu sunt o fire pretenţioasă şi nici de muncă nu mă tem”, spune Elena Păunoiu, de 51 de ani.

Se cere experienţă

Reprezentanţii firmelor au primit cv-urile candidaţilor, le-au prezentat cerinţele pentru posturile respective şi le-au explicat ce anume ar trebui să facă în cazul în care vor fi acceptaţi.

„Noi cerem în primul rând experienţă. Apoi să fie oameni serioşi, punctuali, să aibă capacitatea de a lucra şi în deplasări, nu avem limită de vârstă. Noi am participat mereu la burse, dar nu se ocupă decât 20% din posturi după ea. Restul angajărilor se fac la sediu, de obicei”, spune Gheorghe Vârtopeanu, administratorul unei firme de construcţii.




Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite