Piteşti: UPDATE Primarul şi viceprimarul de la Mărăcineni au fost eliberaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei Mărăcineni, Niculae Şerban şi viceprimarul Ion Tentea au fost eliberaţi ieri după-amiază de magistraţii Judecătoriei Piteşti după ce vineri au fost reţinuţi preventiv de procurori.

 Edilul a fost condus în arestul Inspectoratului de Poliţie Argeş în urmă cu scurt timp. Mâine, magistraţii Tribunalului Argeş vor decide dacă va fi arestat pentru următoarele 29 de zile sau va fi pus în libertate.

Edilul este cercetat pentru abuz în serviciu contra interesului public, instigare la fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, săvârşite în legătură cu o infracţiune de corupţie şi uz de fals.

Citeşte şi: Primarul  „Omletă” cercetat pentru corupţie

Niculae Şerban a intrat în atenţia procurorilor în urma unei reclamaţii făcute de consilierii PD-L, conform căreia primarul ar fi cheltuit sume importante de bani fără justificare la unele achiziţi publice făcute în comuna pe care o gospodărea.


Marţi, primăria Mărăcineni, dar şi casa primarului şi cea a viceprimarului, Ion Tentea au fost scotocite de oamenii legii.  În urma percheziţiilor, cei doi edili, dar şi angajaţi ai primăriei au fost citaţi pentru a da declaraţii la Parchet.

Anchetatorii au ridicat atunci mai multe probe printre care şi contracte de achiziţii care urmează să fie studiate de procurori.

Războiul dintre primar şi consilierii PD-L se duce de mult timp în Primăria Mărăcineni. Edilul Niculae Şerban a intrat în atenţia presei din toată ţara după ce, în septembrie 2008, a fost bătut cu ouă într-o şedinţă de consiliu local.

Primarul a fost făcut „omletă“ de colegii săi din cauză că a aprobat cedarea unor terenuri către Consiliul Judeţean Argeş, pentru a se ridica acolo nişte locuinţe sociale.

UPDATE: Primarul şi viceprimarul au fost eliberaţi

Cei doi edili au fost puşi în libertate ieri după-amiază, după ce magistraţii Judecătoriei Piteşti au decis respingerea propunerii de arestare preventivă pentru 29 de zile înaintată de procurori. Niculae Şerban şi Ion Tentea nu au voie însă să părăsească localitatea de domiciliu.

Decizia Judecătoriei Piteşti nu este definitivă şi a fost atacată de procurori cu recurs la Tribunalul Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite