Piteşti: UPDATE: Primarul „Omletă” cercetat pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Mărăcineni a fost scotocită de oamenii legii. Poliţiştii au percheziţionat ieri sediul primăriei, dar şi locuinţa primarului Niculae Şerban şi a viceprimarului, Ion Tentea, edilii fiind suspectaţi că au făcut achiziţii publice contra unor sume mari de bani.

Oamenii legii  au confirmat faptul că este vorba despre un dosar de corupţie.

Unul dintre consilierii locali  din comună a spus că verificările ar viza mai multe lucrări supraevaluate, efectuate la comanda primarului Niculae Şerban.

Citeşte şi: Trei sferturi dintre primarii din judeţul Constanţa, în „pelerinaj" la DNA

UPDATE: ORA 17.00

Poliţiştii au făcut percheziţii, în cadrul aceluiaşi dosar, şi în locuinţa viceprimarului Ion Tentea. În urma controalelor, toţi angajaţii primăriei au primit citaţii pentru a se prezenta la Parchet, începând de mâine.

UPDATE: Au fost ridicate dosare de achiziţii publice
Poliţişti şi procurori din Argeş au descins ieri în localitatea Mărăcineni. Anchetatorii care au efectuat percheziţii în sediul Primăriei îi cercetează pe edilul Niculae Şerban şi pe viceprimarul Ion Tentea într-un dosar de corupţie. Astfel, se pare că, în ultimii ani, edilul ar fi executat o serie de lucrări în comună, plătind mai mult decât preţul pieţei pentru acestea.


„Este vorba de modul cum au fost gestionaţi banii publici. Se spune că a făcut un studiu de fezabilitate la care pentru început au fost plătiţi trei miliarde de lei vechi. Ca să vă mai dau un exemplu, 600 de milioane de lei vechi a costat numar dărâmarea primăriei, unde era vorba de două camere şi un hol. Şi la stâlpii de iluminat e vorba de o sumă foarte mare. ”, susţine consilierul local Viorel Deliu.


După ce au terminat cu percheziţionarea Primăriei, anchetatorii au mers şi la locuinţele celor cercetaţi. „Au căutat prin toate actele primăriei, de la începutul mandatului şi până acum. Probabil mi-au făcut denunţul mai mulţi «prieteni», pentru că am făcut prea multe lucruri pentru comuna asta şi nu trebuia să fac. Trebuia să stau în banca mea. Mie nu-mi e frică de nimeni, decât de Dumnezeu”, a declarat Niculae Şerban.


Angajaţii primăriei, citaţi la Parchet
În urma controalelor, mai mulţi angajaţi ai primăriei au primit citaţii pentru a se prezenta, începând de astăzi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, pentru declaraţii. Surse din rândul anchetatorilor au precizat că s-a început urmărirea penală împotriva a patru persoane. După audieri, procurorii vor stabili dacă vor reţine pe cineva sau persoanele în cauză vor fi cercetate în stare de libertate.


Uneia dintre funcţionarele primăriei, învinuită în acest dosar, i s-a făcut rău. Când a aflat că oamenii legii o au în vizor, Mihaelei Burghiu i s-a făcut rău şi a plâns mai toată ziua. Femeia a fost transportată cu o ambulanţă la spital.


Au fost ridicate mai multe documente
Anchetatorii au ridicat mai multe probe printre care şi contracte de achiziţii care urmează să fie studiate de procurori.
“Au fost ridicate contracte ale unor lucrări publice. Dosarul este în faza preliminară şi este vorba de o plângere formulată de consilierii locali. Deocamdată nimeni nu a fost pus sub acuzare. Au fost citaţi la Parchet mai mulţi angajaţi, primarul şi viceprimarul”, a declarat Gabriela Zoană, avocata edilului de la Mărăcineni.


Ieri după-amiază s-a reluat lucrul în primărie, după ce anchetatorii au terminat percheziţiile.


Războiul dintre primar şi consilierii PD-L se duce de mult în Primăria Mărăcineni. Edilul Nicolae Şerban a intrat în atenţia presei din toată ţara după ce, în septembrie 2008, a fost bătut cu ouă într-o şedinţă de consiliu local. Primarul a fost făcut „omletă“ de colegii săi din cauză că a aprobat cedarea unor terenuri către Consiliul Judeţean Argeş, pentru a se ridica acolo nişte locuinţe sociale.

Bătaia, care a stârnit râsul tuturor, s-a lăsat cu câteva dosare penale pentru consilierii şi cetăţenii care au aruncat cu ouă în primar.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite