Penescu reţinut pentru dare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Penescu, patronul firmei PIC şi al grupării FC Argeş
Cornel Penescu, patronul firmei PIC şi al grupării FC Argeş

Cornel Penescu a fost reţinut de procurori. Patronul echipei FC Argeş este acuzat de dare de mită.

Cornel Penescu a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii DNA Pitești sub acuzația de dare de mită către cei doi arbitri: Ionică Serea și Marius Martiș. Penescu a fost chemat astăzi la audieri, împreună cu Liviu Făcăleață, mâna dreaptă  omului de afaceri. Cel mai probabil și acesta ar putea fi reținut.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori reiese că  finanţatorul FC Argeş  i-a dat arbitrului de fotbal al Comisiei centrale a arbitrilor, Ionică Serea, 21.000  de dolari  şi că intermediar a fost  Liviu  Făcăleaţă.

Conform ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, întocmită de procurorii DNA Piteşti, această sumă de bani a fost oferită cu titlul de mită pentru ca arbitrul Ionică Serea, delegat de FRF să arbitreze partida dintre F.C. Argeş Piteşti şi Steaua Bucureşti, disputată pe 20 martie 2009, să faciliteze un rezultat favorabil pentru echipa piteşteană. În plus, pentru aceşti bani, arbitru urma să nu sancţioneze disciplinar jucătorii echipei FC Argeş cu cartonaşe roşii sau galbene, ci pe cei de la Steaua.

Citiţi şi Penescu şi Făcăleaţă au primit mandate de arestare preventivă

Cornel Penescu a fost reținut prima dată pe 13 aprilie 2009 în dosarul “Mită în fotbal” alături de: Gheorghe Constantin, fostul șef al CCA, Liviu Făcăleață, administratorul hipermarketului Pic și fostul director al Oficiului pentru Protecția Consumatorului, Cristian Libertatu. Atunci, în urma unor interceptări telefonice, procurorii DNA Pitești au stabilit că cei patru se fac vinovați de luare și dare de mită. Ulterior, în același dosar au mai fost arestați și câțiva arbitri care se presupune că au încasat sume serioase de bani, pentru a favoriza echipa FC Argeș, finanțată de Penescu. Din arestul IPJ, Penescu a fost transferat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Colibași, însă după patru luni, acesta a cerut ca procesul său să fie strămutat la Tribunalul din Prahova. Atunci acesta a fost mutat la penitenciarul din Mărgineni, Dâmbovița unde a stat până pe 15 octombrie 2009, când a fost pus în libertate. Astăzi, a fost reținut pentru 24 de ore, alături de Liviu Făcăleață, iar mâine instanţa va decide dacă acesta va primi mandat de arestare pentru 29 de zile.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite