Contrabandiştii cu ţigări acţionau “la plesneală”. Vezi lista celor arestaţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetările poliţiştilor au scos la iveală faptul că cei 71 de învinuiţi nu fac parte dintr-un grup bine organizat, chiar dacă unii se cunosc între ei. Nici până la această oră doi suspecţi nu sunt de găsit. Unul dintre ei a aflat că vor avea loc descinderi şi i-a avertizat şi pe ceilalţi încă de sâmbătă.

Poliţiştii sunt în febra cercetărilor în cazul celor 32 de persoane arestate pentru contrabandă şi comercializare ilegală de ţigări, dar şi a restului de 39 de învinuiţi, care sunt, deocamdată, în libertate. Oamenii legii spun că nu este vorba despre un grup bine organizat şi că învinuiţii acţionau mai mult la “plesneală”. Cu toate acestea, câţiva se cunoşteau între ei şi vorbeau aproape zilnic la telefon, în principal atunci când rămâneau fără marfă şi dădeau comandă.

CITIŢI ŞI:

Filmul contrabandei cu ţigări din Argeş

32 de arestări în cazul mafiei ţigărilor. Vezi ce coduri foloseau contrabandiştii!

22 de depozite în Argeş

Tribunalul Argeş a emis, miercuri noapte,  mandate de arestare preventivă pentru 32 din cei 35 de reţinuţi. Practic, este vorba despre două dosare, respectiv două filiere. Una, în care sunt 18 inculpaţi, iar cea de-a doua în care sunt 17.  Unii se aprovizionau din Moldova şi Ucraina, iar ceilalţi din Serbia. Ţigaretele erau introduse în ţară prin sustragerea de la controlul vamal, apoi cei care le achiziţionau le vindeau en-gros către alţi învinuiţi. Aceştia le depozitau în principal în Bucureşti, după care le răspândeau în 10 judeţe, printre care şi Argeş, spun procurorii. Surse din interiorul anchetei au confirmat pentru  “Adevărul de Seară” că în judeţul nostru au fost descoperite 22 astfel de depozite, dintre care 16 numai în Piteşti. Fie că erau apartamente, case în paragină sau chiar  barăci, contrabandiştii  au adus în aceste locaţii peste 300 de baxuri de ţigări, dar şi arme albe sau de foc, girofaruri, sirene, aur şi valută, toate fiind confiscate de poliţişti.

Tată de poliţistă, cap de reţea

Sursele noastre mai spun că una dintre cele trei persoane puse în libertate de magistraţii Tribunalului Argeş, Antonio Constantin, zis Antonică, ar fi chiar capul grupului infracţional. Acesta a fost eliberat, dar a primit interdicţie de a părăsi ţara. Inculpatul, care suferă de o boală renală cronică, este tatăl unei poliţiste din Mioveni. Mama şi soţul lucrătoarei din cadrul IPJ se află însă acum după gratii. Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a făcut recurs la decizia instanţei.  De asemenea, până la închiderea ediţiei noastre, alţi 11 arestaţi atacaseră această decizie la Curtea de Apel Piteşti.

Doi învinuiţi, de negăsit

Nici până la această oră, doi dintre învinuiţi, Cristian Avădanei şi Valentin Abălaru, nu au fost prinşi de oamenii legii, existând posibilitatea ca aceştia să fi părăsit deja ţara. Unul dintre ei ar fi cea de-a doua persoană, ca importanţă, din grup.  Distribuitorul a avut semnale sigure în privinţa anchetei pregătite de poliţiştii argeşeni. Astfel că, cu două zile înainte de descinderile efectuate de poliţişti, jandarmi şi ofiţeri din cadrul IGPR, acesta i-ar fi sunat pe câţiva dintre suspecţi avertizându-i să se păzească. “Fugiţi, băi, că vin gaborii! Ascundeţi marfa!”, ar fi spus acesta într-una din interceptările telefonice.

Lista completă a celor arestaţi:

Din Piteşti:

1.    Călinoiu Ion, 43 de ani;
2.    Constantin Irina, 45 de ani;
3.    Constantin Antonio, 51 de ani;
4.    Bunea Florin Cătălin, 27 de ani;
5.    Călinoiu Cornel, 41 de ani;
6.    Şelăvârtea Maria Veronica, 26 de ani;
7.    Şelăvârtea Georgel Adrian, 34 de ani;
8.    Neacă Cornelia Costinela, 40 de ani;
9.    Călin Iulian 50 de ani;

Din Argeş:

1.    Vlăduşel Bogdan Cătălin, 20 de ani, oraş Ştefăneşti;
2.     Stanciu Ştefan, 36 ani, comuna Rociu;
3.     Silviu Baltac, 24 de ani, comuna Călineşti;
4.     Ionel Petrişor Şarpe, 28 de ani, comuna Bradu;

Din Bucureşti:

1.    Ioan Bogdan Taca, 28 de ani;
2.    Niagu Vasilică, 28 de ani;
3.    Diaconu Cristina, 28 de ani;
4.    Dondea Gheorghe, 47;
5.    Stoian Ion Gabriel, 28;
6.    Constantin George, 22;
7.    Mareş Alina, 25;
8.    Radu Laurenţiu, 31;
9.    Ion Florin 26;

Din alte judeţe:

1.    Glăvan Valentin Ilieş, 26 de ani, din Craiova;
2.    Cotora Lucian, 35, comuna Bratovoieşti, Dolj;
3.    Spânu Dumitru, 42, Aiud, Alba;
4.    Raindal Laurenţiu, 38 de ani, Berceni, Ilfov;
5.    Iancu Ionel, 44, Jilava, Ilfov;
6.    Hrişca Costel, 50, Galaţi;
7.    Bencze Ştefan, 29, Nădlag, Arad;
8.    Sârbu Marian, Scorniceşti, Olt;

Din Moraviţa, Timiş:

1.    Sârbu Florin Cosmin, 38 de ani;
2.    Zăgrean Ion, 40;
3.    Radu Florin, 38;

Cetăţeni irakieni:

1.    Thabiti Hussein, 20 de ani;
2.    Tabit Sultan, 45 de ani.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite