Sinucigaşii din Trivale erau doi soţi din Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două cadavre au fost găsite spânzurate unul lângă altul
Cele două cadavre au fost găsite spânzurate unul lângă altul

Constantin şi Valerica Richiţeanu, de 57, respectiv 47 de  ani, au fost identificaţi în această dimineaţă de fiica lor. Sinucigaşii au plecat de acasă lunea trecută  lăsând familiei un bilet prin care spuneau că pleacă la muncă în Italia.

S-a făcut lumină în cazul celor două cadavre găsite duminică seara în Pădurea Trivale, din Piteşti. Acestea au fost identificate de rude, în această dimineaţă.


Constantin şi Valerica Richiţeanu, de 57, respectiv 47 de  ani, erau soţ şi soţie şi locuiau în Slatina. Lunea trecută au plecat de acasă, lăsând familiei un bilet prin care spuneau că pleacă la muncă în Italia, întrucât au găsit acolo locuri de muncă. Au încheiat biletul transmiţând familiei toată iubirea lor şi luându-şi la revedere. Copiii nu ştiau însă că acestea vor fi ultimele rânduri pe care le vor mai citi de la părinţii lor. 
Pentru a nu da de bănuit rudelor, după câteva zile, cei doi soţi au sunat spunând că au ajuns în Italia şi că sunt bine. Nimic din glasul lor nu le-a trădat intenţia.


Fiica a văzut cazul în presă

Văzând în presă cazul dublei sinucideri din pădurea Trivale, fiica celor doi a simţit o străfulgerare în adâncul sufletului şi un gând negru i-a încolţit în inimă. A făcut drumul de la Slatina până la Piteşti într-un suflet şi în această dimineaţă şi-a recunoscut părinţii la morga spitalului judeţean.
Cu lacrimi în ochi, Cristina Sterie, de 28 de ani, a pregătit toate cele necesare pentru a-şi înmormânta creştineşte părinţii şi a luat cadavrele acestora în jurul prânzului de la morga din Piteşti.

Aflaţi mai multe detalii aici


Anchetatorii nu mai au niciun dubiu acum în privinţa dublei sinucideri. “Cei doi au lăsat un bilet în care spuneau că îşi iubesc familia şi şi-au luat la revedere. Unul dintre motivele cele mai probabile îl constituie faptul că aveau datorii mari către persoane fizice şi unităţi financiar-bancare. “, a declarat subinspectorul Radu Robert, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş.


Autopsia a confirmat ipoteza sinuciderii
Medicul legist a confirmat ipoteza sinuciderii. “E vorba de spânzurare în ambele cazuri, fără niciun fel de dubiu privind cauza morţii: asfixierea mechanică, produsă prin spânzurare.Cel mai probabil au murit în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă. ”, a declarat dr. Dan Manu, şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş.


Cel mai probabil, cei doi soţi au plecat de acasă cu gândul de a-şi pune capăt zilelor. Drumul i-a purtat, către Piteşti, unde în Vinerea Mare şi-au pus capăt zilelor împreună, în adâncul Pădurii Trivale, cât mai departe de casă şi de orice urmă de civilizaţie. Nu au avut asupra lor niciun act de identitate pentru ca rudele să nu afle de gestul lor. Anchetatorii cred că au trecut mai întâi pe la Schitul din Trivale pentru a se ruga, după care au ales un loc retras unde s-au spânzurat.

Dat în judecată pentru 5 miliarde de lei vechi
Constantin Richiţeanu avea o firmă de legătorie şi arhivare în Slatina Consval Services SRL cu numai doi salariaţi, iar în urmă cu un an a încasat în numele unei firme din Bucureşti, Pheonix Art Service SRL peste 5 miliarde de lei vechi pentru arhivarea documentelor de la SuinProd Caracal, firma de porci care a dat faliment. Firma din Bucureşti l-a acţionat în justiţie pe Richiţeanu pentru a recupera banii care n-au ajuns niciodată la ea.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite