Ambulanţa caută oamenii străzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În nopţile geroase o ambulanţă patrulează pe străzile din Piteşti în cautarea oamenilor fără adăpost. Aceştia sunt transportaţi la camera special amenajată pentru ei, la Spitalul Judeţean pentru a nu degera din cauza temperaturilor scăzute.

CITEŞTE ŞI:

Salvarea vieţilor, îngreunată de zăpadă!

O Ambulanţă patrulează în fiecare noapte pe străzile din oraş. Atât cât gerul va persista, echipajul, format din şofer şi asistentul medical, vor lua la rând, în fiecare noapte, de cel puţin două-trei ori, cartierele din oraş, în căutarea oamenilor fără adăpost şi a celor care riscă să îngheţe de frig.


“Ambulanţa are dotări minime, este una folosită pentru transportul pacienţilor, de tip A. Aceasta patrulează în fiecare noapte şi dacă vede ceva în neregulă anunţă dispeceratul. Am găsit şi oameni care erau băuţi şi pe care i-am transportat  la Spitalul Judeţean”, a declarat dr. Tudor Ionescu, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş.


 Aici, camera special amenajată pentru oamenii străzii este luată cu asalt, aceştia fiind nevoiţi să doarmă şi câte doi-trei în cele cinci paturi puse la dispoziţie, numai ca să nu îndure gerul de afară. “Vin la adăpost ca la fântâna cu minuni”, ne-a declarat o asistentă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite