UPDATE Bătăuşul băiatului găsit mort la Mioveni a fost eliberat de judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii au reuşit să-l reţină ieri după-amiază pe tânărul care l-a lovit pe Răzvan Alexandru Stoica, băiatul din Mioveni care a fost găsit mort de mama sa a doua zi de Paşte.

UPDATE 28 aprilie ora 15.00 Bătăuşul este liber

Judecătorii Tribunalului Argeş au respins propunerea procurorilor de a-l aresta pe Florin Alexandru Oprescusub acuzaţia de lovituri cauzatoare de moarte. Magistraţii instanţei argeşene au considerat că tânărul poate fi cercetat în libertate după ce duminică seara i-a tras o palmă tânărului de 17 ani din Mioveni, în faţa Discotecii Evolution. Câteva ore mai târziu victima avea să moară după ce în urma palmei primite a căzut şi s-a lovit cu capul de asfalt.

Procurorii nu s-au mulţumit cu soluţia dată de instanţă şi au atacat-o cu recurs pe care l-au înaintat la Curtea de Apel. Acesta se va judeca în câteva zile.

28 aprilie ora 10.30 Agresorul a fost reţinut.

Agresorul, Florin Alexandru Oprescu are 17 ani şi este din comuna Miceşti. Deşi la început a negat, pus în faţa probelor, a recunoscut că el l-a lovit pe Răzvan, însă nu a crezut nicio clipă că acesta va muri din cauza unei palme.


Bătaia a avut loc în noaptea de Înviere la discoteca lui Elvis, din cartierul Colibaşi. Băut, agresorului I s-a părut că Răzvan Stoica l-ar fi împins şi, deşi nici nu-l cunoştea, a ieşit afară după el şi i-a tras o palmă, în urma căruia tânărul s-a lovit cu capul de asfalt şi şi-a pierdut cunoştinţa. Prietenii săi l-au stropit cu apă pe faţă şi când băiatul şi-a revenit l-au dus acasă, în loc să-l ducă la spital. Câteva ore mai târziu, tânărul avea să moară din cauza loviturii la cap.

image

Discoteca unde a avut loc bătaia dintre cei doi tineri

“Acest aspirat de bol alimentar s-a produs în urma unei faze terminale a morţii, cauzate de o leziune puternic traumatică cranio-cerebrală, cu elemente de contralovitură. La autopsie am evidenţiat la nivelul feţei leziuni traumatice. Iniţial a fost lovit la nivelul feţei, după care a fost proiectat pe un plan dur”, a explicat dr. Dan Manu, şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş.

Citeşte şi Zeci de mesaje îndoliate de la prietenii lui Răzvan

Medicii l-ar fi putut salva
Dacă ar fi fost dus la spital, medicii i-ar fi putut salva viaţa lui Răzvan. După ce au audiat peste o sută de tineri care au fost în discotecă şi au urmărit imaginile de pe camera de supraveghere, poliţiştii au reuşit să-l identifice pe agresor. Florin Alexandru Oprescu a fost reţinut pentru 24 de ore şi este acuzat de lovituri cauzatoare de moarte. Dacă va fi găsit vinovat, riscă până la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru că este minor.

image

Răzvan va fi condus pe ultimul drum de prieteni şi rude

Citeşte şi Băiat de 17 ani găsit mort a doua zi de Paşte într-un apartament din Mioveni


„Cel mai important este că eu nu mai am copil. Este cel mai important şi atât. Nu mă mai interesează nimic de nicio pedeapsă, de nimic”
, a spus îndurerată Ofelia Stoica, mama lui Răzvan.

image

Mama lui Răzvan, Ofelia Stoica

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite