REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 Pot vota 473.794 de nemțeni. Află rezultatele votului, astăzi, pe neamt.adevarul.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Votarea a început la ora 7 dimineață și se va încheia la ora 21.00
Votarea a început la ora 7 dimineață și se va încheia la ora 21.00

473.794 de nemțeni cu drept de vot sunt chemaţi astăzi la urne pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

Aceasta, cu toate că la recensământul din 2011 la nivelul judeţului au fost contabilizate 452.900 de persoane.

Listele de alegători nu ţin cont de ultimul recensământ, ce va fi valabil abia în 2013.

474 de secţii de votare din judeţul Neamț îşi aşteaptă alegătorii, ce vor decide cine vor fi aleşii locali la scrutinul de duminică.

De ce trebuie să votezi

La scrutinul din 10 iunie urmează a fi aleşi primarii oraşelor şi comunelor, preşedintele Consiliului Judeţean, dar şi consilierii locali şi judeţeni.

Pentru judeţul Neamț au fost tipărite 524.700 de buletine de vot pentru fiecare din cele patru categorii de vot (primar, Consiliu Local, președinte Consiliul Județean, Consiliul Județean) ce au fost distribuite în 83 de circumscripţii electorale.

La nivel naţional, pentru 44.877 de funcţii de aleşi locali candidează 285.418 cetăţeni.

Numărul de alegători înscrişi pe listele electorale permanente din România este de 18.315.880, conform ministrului delegat.

Au dreptul de a alege cetăţenii români care au împlinit 18 ani, inclusiv în ziua alegerilor.

Dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul.

Pentru alegerile de duminică au fost organizate 18.133 de secţii de votare, din care 6.163 în municipii, 1.689 în oraşe şi 10.281 în comune.

Astăzi vei putea afla, pe adevarul.ro, cum se decide soarta oraşului şi judeţului tău: rezultate alegeri locale 2012, incidente în timpul alegerilor, sondajele exit poll prezentate de televiziuni, declaraţii ale învingătorilor şi perdanţilor, informaţii inedite despre alegeri locale şi candidaţii din acest tur de scrutin. Urmăreşte ştirile despre alegeri şi comentează rezultatele alegerilor locale împreună cu jurnaliştii şi cititorii adevarul.ro.

Citeşte aici detalii despre toţi candidaţii din toate judeţele României şi urmăreşte pe paginile locale rezultatele alegerilor locale.

 „Adevărul" îţi prezintă candidaţii din toate judeţele din România

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite