FOTOGALERIE Elodia de Neamţ, mobilizare generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramona este de negăsit de aproape două luni
Ramona este de negăsit de aproape două luni

Căutările tinerei dispărute fără urmă de două luni au fost reluate în zona împădurită de lângă barajul de la Lacul Bicaz

Peste 40 de jandarmi, poliţişti şi pompieri au fost mobilizaţi ieri pentru găsi urme care să dezlege misterul dispariţiei Ramonei Georgiana Ţuţuianu din comuna nemţeană Taşca. În ajutorul echipelor de căutări a fost adus şi un câine special dresat pentru a depista cadavre.

„Avem un câine pentru cadavre şi încă doi de la ISU pentru salvarea victimelor. Nu putem solicita câinele mai mult de câteva ore pentru că oboseşte şi trebuie să-l retrag", a spus comisarul-şef Nicolae Burnici, de la Direcţia Investigaţii Criminale, care a condus echipele de căutări. Scenariul Poliţiei nu este acelaşi cu al familiei, care mai speră în găsirea fetei, în timp ce Viorel Munteanu, patronul complexului turistic unde Ramona lucra înainte de dispariţie, este convins că tânăra trăieşte. „Eu pe unde am fost, pe la preot, spune că e în viaţă, dar dumnealor sunt convinşi că-i moartă", spunea Munteanu.

Căutată şi de patron

Bărbatul s-a implicat în căutările de ieri, oferind indicaţii despre topografia locului. Mai mult, el a mărturisit că zilele trecute l-a văzut chiar pe fostul soţ al fetei în zona barajului. „Alaltăieri a venit domnul Ţuţuianu cu maşina la capătul barajului, pe la 8 seara. El nu lucrează, e în şomaj. Nu am mai vorbit cu el, deşi ne-am mai intersectat pe traseu", mai spune patronul, ultima persoană care a văzut-o în viaţă pe Ramona în seara zilei de 22 ianuarie. Atunci a lăsat-o aproape de casa ei din comuna Taşca.

Ţinuţi pe loc de vreme

Anchetatorii spun că singurul motiv pentru care au amânat reluarea căutărilor a fost vremea. Nici ieri, malurile lacului de acumulare Izvorul Muntelui nu erau dezgheţate, iar căutările în ape erau imposibil de făcut. „Deocamdată lacul este îngheţat, n-am cum să pun barca, nu putem face acum căutări în adâncuri", a mai spus Nicolae Burnici.

Viorel Munteanu (în mijloc), patronul fetei, le ofera indicii poliţiştilor despre zona riverana a lacului

Cercetările urmează să fie continuate joi cu forţe sporite, respectiv 100 de lucrători de la Poliţie, Jandarmerie şi ISU, iar de săptămâna viitoare la căutări vor fi mobilizaţi încă doi câini de la centrul de dresaj din Sibiu.


Citiţi şi:
„Elodia" de Neamț căutată cu un câine dresat pentru descoperirea de cadavre
Elodia de Neamţ pune autorităţile pe jar

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite