Zăporul de pe Bistrița se topește văzând cu ochii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăporul de pe Bistrița se topește ușor
Zăporul de pe Bistrița se topește ușor

Podul de gheață format pe râu în amonte de lacul Izvorul Muntelui a ajuns la 10,7 kilometri, după ce, săptămâna trecută ghețurile se întindeau pe o lungime de 14 kilometri. Dezghețul se produce fără probleme pentru gospodăriile riveranilor.

Fenomenul de zăpor se manifestă pe o lungime de 10,70 km, începând de la viaductul Poiana Largului, până amonte  de podul Frumosu, comuna Farcaşa.

Zăporul de pe râul Bistriţa din Neamţ a ajuns la peste 12 kilometri

Zăporul de pe Bistriţa, învins din judeţul Suceava

„Pe sectorul cuprins între Viaductul Poiana Largului, până aval 0,5 Km de podul Ruseni , comuna Poiana Teiului, pe o lungime de 6,5 km, râul prezintă aglomerări de gheţuri cu grosimi cuprinse între 0,2 şi 1,50 metri. Tronsonul este parţial coborât pe mijloc, curge apă peste gheaţă şi sunt ochiuri şi canal dezgheţat cu lăţimi de la 1 la 5 metri, pe circa 30% - 40% din lungime", se arată în comunicatul Prefecturii Neamț.

Fenomenul de zăpor a apărut pe râul Bistrița la intrarea în Neamț

Situația este similară și pe tronsonul cuprins între podul Săvineşti (comuna Poiana Teiului) şi amonte 0,2 km de podul Frumosu (com. Farcaşa), pe o lungime de 4,2 kilometri.

Debitul râului Bistriţa la Frumosu (comuna Farcaşa), la ora 06:00 era de 6,75mc/secundă.

Râul Bistriţa, amonte acumulare Izvorul Muntelui, până la intrarea în judeţ, este supravegheat permanent, asigurâdu-se  monitorizarea fenomenului cu personal din cadrul SGA Neamţ şi cu personal angajat cu contract de prestări servicii .

Rămâi pe neamt.adevarul.ro să afli cele mai importante ştiri din judeţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite