Triaj drastic la titularizare în Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar unul din trei candidaţi a obţinut notă de trecere la examenul de titularizare. Niciun cadru didactic nu a luat notă maximă, iar 31 s-au făcut de ruşine cu note între 1 şi 3.

Pentru examenul de titularizare din acest an s-au înscris 734 de candidaţi, dar au fost notaţi numai 486.

„Diferenţa de 248 de candidaţi o reprezintă cei care nu s-au mai prezentat, sau cei care au renunţat pe parcursul examenului şi au predat lucrarea solicitând să nu le fie notată. De asemenea a fost şi un candidat eliminat pentru că încercat să copieze", a spus Liliana Georgescu, inspector şcolar general adjunct.

Vezi aici

Rezultatele la titularizare 2011 Neamţ

În cursa pentru cele 57 de posturi titularizabile din Neamţ au rămas după examen doar 157 de profesori (32,3%), aceştia obţinând note peste 7. Tot 157 de candidaţi au luat note sub 5, iar 31 dintre ei s-au făcut de ruşine cu note sub 3.

Cei mai mulţi candidaţi, respectiv 173 de cadre didactice, au luat note între 5 şi 6.99 (35,4%).

„Nu trebuie să judecăm foarte mult profesorii cu note sub 5 pentru că, prin comparaţie, examenul de titularizare este mai dificil decât un examen de licenţă", mai spune Liliana Georgescu.

Astăzi, până la ora 17.00 candidaţii nemulţumiţi de rezultatele luate pot depune contestaţii, urmând ca pe 21 iulie să fie afişate notele finale.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite