Spitalul orăşenesc, resuscitat la Roznov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii oraşului nemţean, dar şi cei din cele zece comune arondate vor putea să se trateze la un centru de permanenţă local

Nemţenii care locuiesc în Roznov, dar şi sătenii celor zece comune arondate beneficiază de ieri de serviciile medicale asigurate de Centrul de Permanenţă fix, deschis într-un spaţiu al fostului spital orăşenesc. După desfiinţarea spitalului petrecută în primăvara anului trecut în urma „reformei“ ministeriale, locuitorii din zona de sud-est a judeţului cu probleme de sănătate nu mai aveau decât varianta medicilor de familie, pe programul limitat de la cabinetele individuale, sau să parcurgă zeci de kilometri până la Spitalul judeţean din Piatra Neamţ.

Opt echipe de medici

„Pacienţii se pot prezenta la noi pentru cazuri de urgenţă, pentru prim-ajutor sau pentru tratamente, totul gratuit. În timpul săptămânii, deservim pacienţii de la ora 15.00 şi până a doua zi dimineaţă la ora 8.00, iar în weekend centrul este deschis non-stop de vineri după-amiaza până luni dimineaţă“, spune doctorul Zoia Condurache, medicul coordonator al centrului de la Roznov.

Protest în curtea Spitalului județean Neamț pentru drepturi salariale restante
Spitalele din Neamţ pun pe hârtie doleanţele pentru 2012

În spaţiile amenajate pe locul unde funcţiona centrul de urgenţe al fostului spital vor face gărzi, prin rotaţie, opt echipe de medici şi asistente care au primit în dotare medicamente, un EKG portabil ce poate fi racordat la monitor, aparatură pentru electroşocuri, de aspiraţie, tuburi de oxigen şi gulere pentru traumatisme cervicale. „După desfiinţarea spitalului noi am conservat echipamentele şi spaţiile. Încercăm cu acest centru să pansăm cumva desfiinţarea spitalului“, spune Ionel Ciubotaru, primarul oraşului Roznov.

Centrul de permanenţă deschis la Roznov este al treilea din judeţ, după alte două astfel de stabilimente înfiinţate în municipiul Roman. În planul Direcţiei de Sănătate Publică sunt deschiderea altor trei centre de acest gen în oraşul Bicaz, ai cărui locuitori sunt văduviţi de serviciile fostului spital tot de anul trecut, şi la Piatra Neamţ (două centre de cartier).

„Plătim medicii de familie să lucreze la aceste centre, separat de contractele pe care le semnează cu noi pentru cabinetele individuale. Prin centrele de permanenţă reuşim să degrevăm din activitatea urgenţelor din spitale şi acest lucru se simte deja la Roman“, spune Valerică Frăţilă, preşedinte-director la Casa de Asigurări de Sănătate Neamţ.

Intră pe neamt.adevarul.ro pentru a fi la curent cu cele mai noi evenimente din Neamţ!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite