Protest în curtea Spitalului județean Neamț pentru drepturi salariale restante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 50 de salariați ai unității spitalicești, asistente medicale și infirmiere, au protestat la minus 14 grade pentru recuperarea salariilor restante și a tichetelor de masă. Conducerea spitalului s-a angajat să rezolve problemele financiare ale oamenilor odată cu semnarea contractului-cadru pe anul 2012 cu CAS Neamț.

Angajații nemulțumiți ai Spitalului județean de Urgență Neamț au protestat mai întâi în fața birourilor conducerii unității unde au strigat sloganuri precum „Vrem salarii și tichete!", „Noi de-aicea nu plecăm!" sau „Ne vrem dreptul înapoi/Nu vă bateți joc de noi!".

Protestatarii au ieșit apoi în curtea spitalului și și-au exprimat nemulțumirile față de retribuțiile diminuate și de suspendarea acordării tichetelor de masă.

„Acești angajați sunt într-o depresie majoră. Un sfert din personalul nostru este bolnav cu afecțiuni cronice contactate în spital, ori pe fondul acestor lipsuri salariale ", i-a spus Angela Tofan, lidera de sindicat managerului Lucian Ciobotaru care a venit să discute cu protestatarii.

Șeful celei mai mari unități spitalicești din Neamț le-a cerut răgaz salariaților până la începutul săptămânii viitoare, atunci când Spitalul din Piatra Neamț va încheia contracul cu Casa de Asigurări de Sănătate.

„Dacă nu primim bugetul pe care îl sperăm, vă promit că mă alătur eu dumneavoastră", le-a spus directorul spitalului oamenilor nemulțumiți.

Protestul s-a încheiat la scurt timp după discuția protestatarilor cu reprezentanții conducerii Spitalului județean.

 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite