Sezonul şi maşina incendiată, la Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii cinci ani şi jumătate, în Piatra Neamţ au fost incendiate 10 autoturisme de lux. Autorii au rămas, în cea mai mare parte, neidentificaţi.

Incendierea autoturismului unuia dintre patronii de la îngheţata Amicii este doar una dintr-o lungă serie. Oraşul Piatra Neamţ şi-a dobândit, din 2005, o tristă faimă prin incendierile repetate de autoturisme de lux. În cele mai multe cazuri mobilul cel mai plauzibil este răzbunarea mafiotă.

Citeşte şi:
UPDATE Maşina unui patron al îngheţatei Amicii a fost incendiată

Luni, 17 ianuarie 2011, dimineaţa pe la ora 4.00, a fost incendiat autoturismul WV Touareg al lui Vasile Chirilă, zis Coşon, apropiat al fraţilor Mararu. Maşina fusese parcată cu puţin timp înainte în zona mai puţin circulată dintre blocuri şi cinematograful Dacia. Autoturismul a ars în proporţie de 70%, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 20.000 de euro.

Tot într-o zi de luni, cu şase săptămâni înainte, pe 6 decembrie, dar la ora 22.45, a fost incendiat, după ce a fost stropit cu benzină, un Audi Q7 al lui Morocea Stănescu. Autorul a fost Mircea Călin, din Bicaz, care o iubea pe sora lui Morocea, cu toate că fratele ei se împotrivea, iar conflictul a ajuns până la această incendiere.

Luni, 4 ianuarie 2010, în jurul orei 2.10, un Hyundai Lantra folosit de Petru Artimon a fost dat cu o substanţă adezivă şi inflamabilă, după care a fost incendiat în parcarea din faţa barului fratelui acestuia.

În noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2008, la Piatra Neamţ a fost incendiat BMW-ul afaceristului Petru Voroneanu. Pagubele au fost evaluate la 60.000 de euro.

Miercuri, 7 octombrie 2009, ţinta incendiatorilor de autoturisme a fost chiar un poliţist, ajutorul şefului de post din comuna Girov, agentul Mihai-Romeo Ungureanu. Pagubele produse maşinii VW Golf au fost estimate la 30.000 de lei.

În anii 2005 şi 2006 au fost incendiate trei maşini de lux aparţinând familiei Mararu - Audi A8, Porsche Cayenne şi Mercedes E270.
Tot în 2005 a fost incendiat un Audi A4 aparţinând judecătorului Cristian Catană. Ieşit din magistratură şi trecut în tagma avocaţilor, Cristian Catană ispăşeşte în acest moment o pedeapsă cu închisoarea pentru trafic de influenţă.

În 2006 a fost incendiat un Renault Megane înmatriculat pe numele unei firme de lichidări judiciare, paguba fiind estimată la 50.000 de lei.

La începutul anului 2005, autoturismul Peugeot 307 al Mioarei Grămescu a fost incendiat şi distrus în totalitate. Cu câteva zile înainte, fiul acesteia depusese plângere la Poliţie că a fost ameninţat de clanul Mararu, inclusiv cu incendierea maşinii.

O singură persoană a fost identificată şi condamnată pentru incendierea de autoturisme, şi anume Cristian Chilat, zis Falău, pentru Mercedesul E270 al familiei Mararu, incendiat în 2006. El a primit, în 2008, o pedeapsă de trei ani de închisoare, a fost eliberat înainte de termen pentru comportare bună, iar în noiembrie 2010 l-a asasinat pe Gheorghe Mararu într-o cafenea din centrul oraşului Piatra Neamţ, duminica la amiază.

Pentru incendierea maşinii lui Morocea Stănescu, acesta nu a mai depus plângere, iar piromanul a scăpat de puşcărie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite