UPDATE Maşina unui patron al îngheţatei Amicii a fost incendiată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă incendiere de autoturism s-a petrecut în Piatra Neamţ aseară, victima fiind Florin Roşescu, unul dintre administratorii şi asociaţii firmei Kubo Ice Cream Company, care produce îngheţata Amicii.

Ora 16.30: Incendiul a fost provocat cu un lichid inflamabil

Colonelul Ionel Pîrvu, prim-adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ al judeţului Neamţ, a condus cercetările la faţa locului şi a precizat că incendiatorul a aruncat pe maşină un lichid inflamabil şi i-a dat foc. „Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alarmat pentru a interveni la stingerea unui început de incendiu produs la un autoturism Audi Q7. Până la ajungerea noastră deja au intervenit cetăţenii şi au stins cu stingătoarele cu praf. Sunt doi martori care declară că ar fi văzut o persoană alergând de lângă maşină imediat după producerea incendiului. Noi am consultat o înregistrare video de la o cameră de supraveghere a Direcţiei de Finanţe, în care s-a văzut, într-adevăr, o persoană care a venit către maşină, a stat câteva secunde lângă maşină, din mişcări se vede că ar fi procedat la aruncarea unui produs inflamabil, pe care, apoi, l-a iniţiat cu o brichetă sau cu un chibrit. Se vede atât flacăra mică, cât şi, după aceea, flacăra mare“, a declarat Ionel Pîrvu.

Distrugere de 5%, pagube de 4.000 de euro

O persoană încă neidentificată a incendiat maşina lui Florin Roşescu, pe care acesta o parcase pe Strada Castanilor, peste drum de vila în care locuieşte, în parcarea din spatele Direcţiei de Finanţe Neamţ, vineri seara, în jurul orei 22.13.

Distrugerile au fost limitate de intervenţia unor tineri, care s-au oprit din trafic şi au intervenit cu stingătoarele, conform martorilor oculari. „Am fost sesizaţi pe la 22.13 că în spatele Direcţiei de Finanţe arde un autoturism. Pompierii care s-au deplasat acolo au stabilit că incendiul a fost generat intenţionat“, a precizat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Intervenţia tinerilor a limitat distrugerile la doar 5% din autoturism. „Au ars componente din plastic din partea din faţă a autoturismului, valoarea pagubelor fiind estimată la 4.000 de euro. Autovehiculul era achiziţionat în leasing de o societate comercială şi era folosit de unul dintre administratorii acesteia“, a mai precizat Cătălina Bădeanu.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru distrugere, cercetărilor lor fiind înlesnite de existenţa unei filmări a incendierii de la una din camerele de supraveghere ale Direcţiei de Finanţe. „Au fost vizualizate imagini filmate de la o cameră de supraveghere, care trebuie preluate de specialişti. Poliţiştii fac cercetări de teren şi în acest moment“, a încheiat Cătălina Bădeanu.

Vom reveni cu amănunte.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite