Seceta limitează consumul de apă al romaşcanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seceta a afectat rezervele de apă
Seceta a afectat rezervele de apă

Locuitorii oraşului Roman au probleme cu apa. Seceta a determinat scăderea râului Moldova în zona sursei de alimentare cu apă Pildeşti - Simioneşti, de aceea autorităţile locale au propus scăderea presiunii apei la jumătate, între ora 0 şi 4 dimineaţa.

"Propunerea făcută de Apa Serv a fost de la ora 22.30, eu am dus-o la ora 00.00, ca să permitem gospodinelor care se pregătesc de sărbători să-şi facă treaba. Această secetă a produs disfuncţionalităţi majore pe secţiunea puţurilor de alimentare, multe dintre ele au secat. Ne-am angajat împreună cu Apa Serv să aducem un braţ al râului Moldova mai aproape de zona puţurilor, dar până reuşim acest lucru, noaptea ne vedem nevoiţi să restricţionăm consumul de apă, să refacem rezervele şi ziua să funcţionăm în regim normal", a declarat Laurenţiu Leoreanu, primarul oraşului Roman.

Municipalitatea roagă romaşcanii să fie atenţi la consumul de apă, pentru ca rezerva de apă să rămână în limitele normale.

Fântâni otrăvite în 20 de localităţi prahovene

O alta soluţie pentru echilibrarea cantităţii de apă ar fi ca rezervele să fie asigurate de conducta Timişeşti - Iaşi, dar autoritatile locale spun că aceasta ar duce la creşterea preţului apei.

Scăderea presiunii la 1 bar ar putea face ca romaşcanii din cartierele situate în zonele înalte să nu aibă deloc apă în intervalul orar stabilit.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite