Piatra Neamț este pe primele locuri la curățenie între orașele europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un studiu comandat de oficialii europeni pentru 75 de orașe ale Uniunii, Piatra Neamț se clasează pe primele poziții la acest capitol, după Oviedo, din Spania.

Piatra Neamț, orașul fără infractori

Piatra Neamț: Sănătatea și locurile de muncă, hibele orașului

Ierarhia stabilită după răspunsurile locuitorilor situează orașul din nord-estul României pe locul doi, după orașul spaniol Oviedo. Trei din patru repondenți (75%) au spus că sunt de acord că orașul este curat, iar alți 21% au notat că sunt oarecum de acord cu această afirmație.

„Întotdeauna Piatra Neamț a fost perceput ca un oraș curat și de locuitorii săi, dar și de cei care vin din afară și îl vizitează", spune pietreanul Marin Iacoboaia.

Cu un total de 96% din răspunsuri favorabile, urbea se poziționează înaintea unor orașe precum Luxemburg (locul al treilea), Munchen sau Viena. „Nu știu dacă această poziție este exagerată sau nu, dar cred că în această clasare se poate include și munca noastră din ultimii patru ani", spune Ionel Ploaie, directorul societății Brantner, cel mai mare operator de salubritate din Piatra Neamț.

La polul opus, bucureștenii taxează dur aspectul neîngrijit al Capitalei, iar locul ocupat în acest top (71) le arată edililor că mai au mult de muncă la acest capitol.

Oraș în care merită să trăiești

Oficialii europeni au vrut să stabilească și care sunt orașele care oferă cele mai sănătoase condiții de viață. În urma prelucrării răspunsurilor date de câte 500 de cetățeni, a reieșit că Piatra Neamț ocupă locul al treilea. Deși este devansat de Rostock (Germania) și Groningen (Olanda), Piatra Neamț are cel mai mare procentaj al răspunsurilor (74%) extrem de favorabile afirmației că orașul oferă un mediu sănătos de trai (the city is healthy place to live in).

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite