Piatra Neamţ: Sănătatea și locurile de muncă, hibele orașului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă la curățenie și siguranța cetățenilor urbea de sub Pietricica se clasează pe locuri onorante în ierarhia europeană, serviciile medicale și găsirea unei slujbe trag în jos orașul.

Piatra Neamţ, oraşul fără infractori

Pietrenii care au răspuns studiului comandat de oficialii UE au arătat că nu sunt mulțumiți de serviciile prestate de doctori și cele asigurate în spital. La acest capitol, Piatra Neamț se clasează abia pe locul 67 din cele 75 de orașe care au făcut obiectul eurobarometrului. „Cred că din această cauză se practică <turismul medical> la Târgu Mureș, Iași sau Bacău unde sunt clinici universitare sau particulare", spune pietrenca Claudia Coman. Mai puțin de jumătate din pietrenii chestionați asupra gradului de satisfacție al serviciilor medicale (44%) s-au declarat mulțumiți, în timp ce nemulțumiții au totalizat 46 de procente, iar 10% dintre repondenți nu au știut sau nu au răspuns la întrebare. „Am început deja să dotăm cu aparatură și materiale sanitare, să facem investiții care să ducă la creșterea actului medical și la îmbunătățirea condițiilor oferite pacienților din spital", spune Vasile Pruteanu, președintele Consiliului Județean, noul administrator al celei mai mari unități spitalicești din Neamț.   

Un job bun, greu de găsit

Locuitorii din Piatra Neamț au semnalat oficialilor europeni și dificultățile în a găsi un loc de muncă. La acest capitol, orașul se situează în coada clasamentului (locul 58 din 75), sub celelalte două localități sondate  - Cluj Napoca (locul 44) sau București (locul 31). Doar 15% dintre pietrenii chestionați au spus că în orașul lor este ușor să găsești un loc de muncă bun, în vreme ce aproape 3 din patru repondenți (74%) au confirmat că oportunitățile de serviciu în urbe sunt limitate.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite