Piatra Neamţ: Vijeliile din noiembrie au făcut pagube în parcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Furia vântului a spart geamurile maşinilor din parcări
Furia vântului a spart geamurile maşinilor din parcări

Vântul puternic care a suflat la începutul şi în ultima zi a lunii trecute a avariat maşinile şi i-a silit pe proprietari să ceară despăgurbiri la firmele de asigurări.

Ultimul incident neplăcut a fost luni seara, când o bucată dintr-o schelă ancorată pentru reabilitarea unui bloc de pe strada Mihai Eminescu a fost smulsă de vânt şi a spart geamurile de la două autoturisme.

Maşini avariate de schelele luate de vânt

„Nu ştiu cum de-a zburat bucata de schelă direct peste maşină, dar mă bucur că n-a lovit pe cineva. Au venit şi poliţiştii, dar au spus că nu intră în competenţa lor, ci că trebuie să cerem despăgubiri fie de la firma care face reabilitarea, fie de la asigurări", a spus Mihai Simionescu, socrul unuia dintre păgubiţi.

Pentru cei doi pietreni veştile sunt bune în cele din urmă, cheltuielile urmând să fie suportate de firma care a montat schelele pe blocul inclus în programul de reabilitare al Primăriei Piatra Neamţ.

„Am vorbit cu proprietarii celor două maşini avariate. Noi colaborăm cu un service auto şi reparaţia celor două autoturisme se va face pe cheltuiala noastră. Regretăm că s-a întâmplat aşa ceva, mai ales că schelele sunt securizate, dar se pare că vijelia de luni seara a fost prea puternică", a spus Lucian Pahomi, reprezentantul firmei care se ocupă cu reabilitarea blocului E3 de pe strada Mihai Eminescu.

Maşini avariate lângă mallul public

Nu acelaşi noroc l-au avut cei trei pietreni care s-au ales cu maşinile distruse după ce bucăţi din faţada mall-ului public au zburat direct peste autoturisme, pe 5 noiembrie. Doi dintre păgubiţii de la mall şi-au reparat maşinile prin asigurarea CASCO, însă un altul, care nu deţine asigurare, a contractat deja un avocat şi urmează să-şi soluţioneze problema în instanţă.

„Firma care a ridicat mall-ul repară faţada tot la ei a ajuns şi solicitarea înaintată de avocatul unuia dintre păgubiţi" spune Ioan Olaru, directorul Companiei Municipale de Investiţii Urban,  administratorul complexului comercial.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite