Piatra Neamţ: Edilii insistă pentru o cafenea în parc, dar renunţă la asocierea cu Authentic Pub (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii pietreni au aprobat anularea asocierii cu firma din Bucureşti, la cererea primarului
Consilierii pietreni au aprobat anularea asocierii cu firma din Bucureşti, la cererea primarului

Dezbaterea publică, programată după şedinţa de Consiliu Local, cu pietrenii şi reprezentanţii firmei Authentic Pub SRL a fost anulată.

Ora 14.15 Edilii insistă pentru construirea unei cafenele în parc, dar anulează asocierea cu firma Authentic Pub

Consilierii pietreni au votat în unanimitate anularea asocierii primăriei cu firma Authentic Pub Bucureşti în vederea construirii unui local de alimentaţie publică în parcul central. Decizia a venit ca urmare a cererii primarului Gheorghe Ştefan, iniţiatorul proiectului, de a se renunţa la această formulă contractuală şi de a o înlocui, la o viitoare şedinţă, cu organizarea unei licitaţii publice.

"Eu personal îmi asum acest proiect, de amenajare a unei cafenele, a unui punct de informare turistică şi a unor toalete publice, sub balustrada din spatele parcului, pentru că sunt necesare în această zonă a oraşului. Trebuie să recunoaştem şi faptul că nu am ştiut să prezentăm mai clar acest proiect, şi că s-a strecurat o neconcordanţă între datele prevăzute în Planul Urbanistic Zonal şi contractul de asocierea cu acea firmă, drept pentru care am solicitat astăzi abrogarea hotârârilor anterioare", a spus Gheorghe Ştefan.   

Ca răspuns la acuzele consilierilor din Opoziţie şi a semnatarilor petitiei online deschisă în ultimele două săptămăni, primarul a mai precizat că localul din parc nu va afecta în niciun fel spaţiul verde.

"O licitaţie publică e binevenită, dar cred că ar trebui făcută şi o dezbatere publică la genul acesta de proiecte care privesc chestiuni sensibile", a spus consilierul Viorel Chirilă.

În şedinţă nu au lipsit şi momentele tensionate, mai ales atunci când consilierul liberal s-a declarat în continuare împotriva oricăror proiecte de construcţie în arealul istoric al Curţii Domneşti. 

Citiţi detalii despre dezbatarea din Consiliul Local în ediţia de Piatra Neamţ Adevărul de Seară de sâmbătă, 11 decembrie.

------------------------------------------

Citeşte şi:

Cârciuma din parc contestată de pietreni

Cârciumă în parc aprobată de consilieri

Parcul oraşului va fi ciuntit de o cârciumă

Pe 25 noiembrie, consilierii locali au aprobat două proiecte care prevedeau asocierea municipalităţii, pe o perioadă de 20 de ani, cu Authentic Pub SRL, cu sediul în Bucureşti, pentru amenajarea unei „unităţi de alimentaţie publică" pe o suprafaţă de 530 de metri pătraţi, în Parcul Central.

Petiţia semnată de aproape 1.500 de pietreni împotriva acestui proiect i-a determinat pe edili să retragă, astăzi, proiectul. „În şedinţa de astăzi, de la ora 12.00, a Consiliului Local se vor retrage cele două hotârări aprobate pe 25 noiembrie", a declarat Bogdan Puşcaşu, city managerul municipiului Piatra Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite