Cârciuma din parc contestată de pietreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Dârțu cere edililor să sisteze proiectul de construcție a localului
Traian Dârțu cere edililor să sisteze proiectul de construcție a localului

Inginerul Traian Dârțu nu vrea ca spațiul verde să fie afectat de construirea unui local.  

Un pietrean îi cere primarului Gheorghe Ştefan, prin intermediul unei scrisori deschise să revină asupra deciziei de construire a unui resturant în parcul central al urbei.

„Dacă totuşi doriţi să fiţi alături de locuitorii oraşului, vă propun să amenajaţi un chioşc care să închirieze piese de şah, sau chiar cărţi de beletristică", spune pietreanul. Traian Dârţu nu vede cu ochi buni înfiinţarea unui restaurant pe 530 de mp din parc în urma asocierii primăriei cu o societate care îşi are sediul într-un apartament din Bucureşti. El spune că în acest fel va fi afectată oaza de linişte oferită pietrenilor de parcul public.

Lupte aprige pentru blocarea proiectului

În urmă cu 45 de ani, Traian Dârţu a fost coordonator al lucrărilor de amenajare a parcului, în calitate de şef secţie gospodărire comunală. În acele vremuri, centrul era ocupat de prăvălii evreieşti şi de un teren de zgură unde se jucau partide de volei cu public.

„Planul de sistematizare a zonei centrale a oraşului a cuprins şi amenajarea acestui parc în perioada 1964-1965. Proiectul întocmit de arhitectul Constantin Ioţu de la Institutul Bucureşti era atât de amănunţit, încât prevedea poziţia şi specia fiecărui arbore în această zonă", mai spune inginerul.

Cei şase consilieri care au fost împotriva hotârârii de consiliu adoptate la ultima şedinţă a legislativului pietrean susţin că au găsit metode de a bloca înfiinţarea cârciumei în parc.

„Atunci când primăria va elibera certificatul de urbanism firmei care vrea să construiască restaurantul, o să atacăm în justiţie valabilitatea actului", spune consilierul Viorel Chirilă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite