Piatra Neamţ: Motivare: Falău a fost arestat pentru că reprezintă un pericol social

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În motivarea deciziei de arestare preventivă a lui Cristian Chilat, zis Falău, (41 de ani) Tribunalului Neamţ susţine că bărbatul  reprezintă un pericol social şi faptele sale au generat o stare de nelinişte şi insecuritate în comunitatea în care s-au produs. Judecătorul a dispus arestarea celui care l-a împuşcat pe interlopul Gheorghe Mararu pentru 30 de zile.

Activitatea infracţională, după declaraţiile martorilor , a fost rapidă, cu obiectiv precis şi a provocat reacţii de spaimă şi de tulburare extrem de mari. Mijlocul utilizat şi modul de acţionare a provocat un impact social major şi a generat o stare de nelinişte şi de insecuritate în comunitatea în care s-a produs. Nu mai puţin important prin fapta sa, inculpatul a adus atingere uneia dintre cele mai importante valori sociale protejate de lege: viaţa", se precizează în motivarea instanţei.

Mai citiţi şi:

Piatra Neamţ: Corpul de Control al Ministrului de Interne a ajuns la sediul IPJ Neamţ (VIDEO)

Piatra Neamţ: Cafeneaua în care a fost ucis Mararu a fost securizată din nou

Piatra Neamţ: Criminalul Cristian Chilat, zis Falău, transferat în arestul IGP (UPDATE)

Neamţ: (UPDATE): Rudele lui Gheorghe Mararu duc trupul neînsufleţit la casa părintească din Roznov (VIDEO şi FOTO)

Judecătorul a făcut referire şi la faptele anterioare ale lui Chilat. „Pericolul social pe care îl constituie persoana inculpatului este dat şi de persistenţa sa infracţională, întrucât are multiple condamnări anterioare, una dintre acestea ca urmare a încălcării  reglementărilor privitoare  la regimul armelor şi muniţiilor. Cu toate acestea, inculpatul, deşi se afla în stare de recidivă, nu a pregetat să sfideze legea penală, a ignorat consecinţele repetării unor acte antisociale, dar şi clemenţa acordată de justiţie, prin liberarea condiţionată recentă şi în loc să fie preocupat de reinserţia în societate, a comis o faptă cu mult mai gravă decât cele reţinute în antecedenţă", susţine judecătorul care a decis să îl aresteze pe Chilat pentru 30 de zile.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite