Piatra Neamţ: Şoric nu s-a prezentat la audierile de la Ministerul de Interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Audierea lui Şoric a fost amânată din cauza unei internări scurte
Audierea lui Şoric a fost amânată din cauza unei internări scurte

Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ s-a internat într-un spital din Iaşi, dar a fost externat tot astăzi.

Aurelian Şoric, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Neamţ, nu s-a prezentat, astăzi, la comisia de anchetă de la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI). El fusese citat în cadrul cercetării prealabile dispuse la propunerea Corpului de Control al ministrului de interne. „Ofiţerul a fost citat, astăzi, în contextul procedurii de cercetare prealabilă la care este supus. Nu s-a prezentat, din motive obiective, urmând să fie citat la o dată ulterioară“, a declarat Alina Ienciu, director Direcţia de Informare şi Relaţii Publice din cadrul MAI.

Citeşte şi:

Neamţ: Soarta poliţiştilor vocali la miting, în mâna ministrului Igaş
UPDATE: Şoric, trimis la judecata Consiliului Superior de Disciplină, sindicatul se oferă să-l apere

Conform noului şef al IPJ Neamţ, comisar şef Dorel Manole, Şoric s-a internat, azi, într-un spital din Iaşi, dar a fost externat. „Am vorbit la telefon cu domnul Şoric. Dumnealui mi-a precizat că a fost internat într-un spital din Iaşi, dar şi că s-a externat, după ce au fost efectuate o serie de analize. Mâine se va prezenta la Inspectorat cu documentele medicale legate de această internare“, a declarat Dorel Manole.

Corpul de Control al ministrului administraţiei şi internelor a propus, iar ministru Traian Igaş a aprobat declanşarea cercetării prealabile împotriva comisarului şef Aurelian Şoric privind regimul disciplinar, conform unui comunicat MAI. Cercetarea trebuie să stabilească „dacă s-au încălcat cu vinovăţie normele etice şi deontologice specifice şi cele referitoare la îndeplinirea atribuţiilor profesionale“, precizează comunicatul citat.

După conferinţa de presă din 16.11.2010, în care a plâns şi a luat apărarea cămătarilor Mararu, reproşând presei că le spune interlopi, Aurelian Şoric a fost cercetat prealabil de o echipă a Corpului de Control al ministrului de interne, iar IPJ Neamţ a fost supus unui control tematic pentru evaluarea activităţii şi managementul realizat de inspectorul şef, adjuncţii acestuia şi cadrele cu funcţie de comandă. Raportul de control a stabilit că Şoric se face vinovat de abateri disciplinare şi că a adus atingere prestigiului instituţiei şi că activitatea managerială a fost afectată de mai multe nereguli.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite