UPDATE: Şoric, trimis la judecata Consiliului Superior de Disciplină, sindicatul se oferă să-l apere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chestorul Aurel Vlădulescu (foto stânga) a aprobat declanşarea cercetării lui Şoric de Consiliul Superior de Disciplină
Chestorul Aurel Vlădulescu (foto stânga) a aprobat declanşarea cercetării lui Şoric de Consiliul Superior de Disciplină

Cei opt membri ai Corpului de Control ai ministrului de Interne, coorodonaţi de chestorul principal de poliţie Aurel Vlădulescu, au făcut public raportul anchetei de la Neamţ, controlul fiind atât de imagine, cât şi tematic.

UPDATE ora 13.30 Neculai Isache, lider sindical SNPPC:  „Şefii de post au reacţionat spontan şi emoţional"

Agentul principal Neculai Isache spune că şefii de post au reacţionat emoţional şi spontan pentru susţinerea fostului şef al IPJ Neamţ.

Clanurile care conduc Moldova. Cine sunt Corduneanu, Mararu sau Hassan

Şefii de post din Neamţ ameninţă cu demisia în cazul în care comisarul şef Aurelian Şoric va fi schimbat

„Am vorbit cu oamenii şi mi-au spus că ei au fost convocaţi pentru acţiunea periodică de tragere şi instruire încă de vineri. Marţi, când a fost acea manifestare de solidaritate cu domnul Şoric, ei erau îngrijoraţi că i se cere demiterea înainte de a se finaliza ancheta", spune liderul SNPPC.

În concluziile verificărilor efectuate de corpului de control al ministrului de Interne, i se impută comisarului şef Şoric că a influenţat şefii de post să fie solidari cu acesta pentru a împiedica demiterea sa.

Şefii de post au uitat de ameninţările cu demisia

Comisarul şef Şoric, în cadrul aceleiaşi comportări necorespunzătoare în serviciu, a încercat să diminueze autoritatea şefilor ierarhici din M.A.I., prin incitarea şefilor de post, determinându-i să declare reprezentanţilor presei că-şi vor da demisia dacă acesta va fi eliberat din funcţie", se arată în raportul corpului de control.

Corpul de Control al Ministrului a propus, iar ministru Traian Igaş a aprobat declanşarea cercetării prealabile împotriva cms. şef Şoric Vasea - Aurelian şi a adjuncţilor I.P.J. Neamţ.

„În cadrul acestei activităţi se va stabili dacă s-au încălcat cu vinovăţie normele etice şi deontologice specifice şi cele referitoare la îndeplinirea atribuţiilor profesionale de către ofiţeri", se precizează în raport.

„Noi suntem dispuşi să le oferim asistenţă juridică dacă vreunul din cei trei ofiţeri ne va cere acest lucru", a mai spus Neculai Isache.

.............................

Şeful Poliţiei Române confirmă legătura lui Şoric cu clanul Mararu

Şoric, denunţat de o victimă a clanului Mararu

Aurelian Vasea Şoric, fostul şef al IPJ Neamţ, este acuzat că a afectat imaginea Poliţiei prin declaraţiile făcute şi că nu a acţionat pentru anihilarea reţelelor de interlopi din judeţ.

Aurelian Vasea Şoric plânge de mila interlopului ucis

„Conducerea Inspectoratului a dat dovadă de interes scăzut în activitatea de destructurare a celor trei grupări infracţionale din judeţul Neamţ, iar inspectorul şef nu şi-a făcut datoria potrivit atribuţiilor de serviciu şi dispoziţiilor IGPR", se arată în raportul întocmit de Corpul de Control al ministrului de Interne.

Conducerea IPJ Neamţ este acuzată şi că, în perioada 2008-2010, „nu a stabilit ca priorităţi locale, sarcini privind eficientizarea activităţilor de identificare, cunoaştere, supraveghere şi documentare a grupărilor infracţionale din judeţul Neamţ", conform analizei făcute de Corpul de Control.

Totodată, la Poliţia Municipiului Piatra Neamţ, au existat 13 petiţii în care au fost sesizate fapte penale în cursul anului 2010 (furt, înşelăciune, distrugere, şantaj,etc.) în care s-a aprobat clasarea fără a se dispune înregistrarea în registrul penal, atribuirea numărului unic şi soluţionarea procedurală prin parchet.

„Au mai fost constatate şi alte nereguli pe linie de resurse umane, ordine publică, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, poliţie rutieră, control intern şi juridic, detaliate în raportul prezentat ministrului Constantin - Traian Igaş", se arată în continuarea raportului.

La propunerea Corpului de Control, ministrul de Interne Traian Igaş a aprobat declanşarea cercetării prealabile împotriva comisarului şef Şoric Vasea - Aurelian şi a adjuncţilor I.P.J. Neamţ, conform Legii nr. 360/2002 şi Ord. 400/2004 privind regimul disciplinar ce urmează să se execute în perioada următoare.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite